Ny bronsemedalje til Marianne Andersen

Heller ikke i 2010 maktet Marianne Andersen (30) å bli individuell verdensmester. Norges orienteringsdronning løp inn til en ny bronsemedalje på mellomdistanse lørdag.

Marianne Andersen (Foto: Herland, Claes Tommy/SCANPIX)
Marianne Andersen (Foto: Herland, Claes Tommy/SCANPIX)

Dermed kopierte hun resultatet fra ukrainske Kiev i 2007. Andersen vant bronse også på åpningsdistansen, sprint, i årets VM på hjemmebane. På langdistansen onsdag tok hun karrierens sjette individuelle VM-sølv.

- Denne bronsen er langt vanskeligere å svelge enn noe jeg har vært med på før. Jeg løp rotete og tapte mer enn de 56 sekundene jeg var bak gullet bare på én av feilene mine. Og jeg gjorde flere enn én feil, sa Marianne Andersen til NTB.

Finske Minna Kauppi (27) vant gullet, hennes tredje i karrieren. Dermed tangerer hun blant andre Hanne Staff og Petter Thoresens gullfangst. Kun o-enerne Simone Niggli (15 individuelle VM-gull) og Thierry Gueorgiou (7) har flere.

Niggli gikk på et sjeldent nederlag og måtte ta til takke med sølv, hennes annet i karrieren. 36 sekunder skilte mellom Niggli og Andersen i kampen om sølvet.

Anne Margrethe Hausken bommet grovt på en av de siste postene lørdag og løp seg ut av medaljekampen. Hun endte på åttendeplass. Line Hagman endte på tolvteplass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2