Nila Håkedal legger opp etter sesongen

Nila Håkedal legger opp etter sesongen. Det er en skulderskade hun har slitt med som er den direkte årsaken til at det nå er slutt på toppidrettssatsingen.

Nila Håkedal (tv) og Ingrid Tørlen  (Foto: Alf Ove/SCANPIX)
Nila Håkedal (tv) og Ingrid Tørlen (Foto: Alf Ove/SCANPIX)

Skulderskaden har hemmet henne veldig denne sesongen, men allerede i 2007 var hun plaget med et såkalt «jumpers knee» som gjorde at forberedelsene til OL i Beijing årets etter ble skadelidende.

– Det jeg har vært med på siden gjennombruddet sammen med Ingrid Tørlen i 2003 har vært et eventyr jeg ikke hadde trodd var mulig, sier Nila Håkedal som legger til at det ikke var noen enkel beslutning å avslutte karrieren.

Sammen med Ingrid Tørlen har hun spilt seg fram til seks semifinaler i verdensserien. Det er blitt to andre- og to tredjeplasser som beste resultater. De to har også tatt sølv i EM og vunnet fem NM-gull.

Nå er drømmen å avslutte med et toppresultat i EM i Sotsji i Russland om to uker.

Ingrid Tørlen er ikke overrasket og viser stor forståelse for Nila Håkedals beslutning. foreløpig vet ikke Tørlen hva hun skal gjøre videre, men hun kommer til å vurdere en eventuell videre satsing helt til november, da sesongen avsluttes med verdensserieturneringen i Phuket i Thailand. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2