Ndure  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Ndure (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Ndure endrer konkurranseopplegget

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure kommer til å drøye sesongåpningen helt til 9. juni i Eugene i Oregon, forteller sportssjef Ronny Nilsen.

Dermed forandrer sprinteren radikalt på opplegget fra i fjor, da han innledet sesongen med å sette norsk rekord på 100 meter i Doha i Qatar helt i begynnelsen av mai. Men samtidig pådro han seg en strekk i låret som gjorde at sesongen ble mer eller mindre ødelagt.

Han sikret seg kongepokalen i NM i Trondheim og kom med til OL, men der hinket han av banen etter mellomheatet på 200-meteren på grunn av lårskaden som han slet med så å si hele sesongen.

I år er oppfølgingen av Ndure helt annerledes.

Etter sesongåpningen i USA, kommer Jaysuma Saidy Ndure hjem for å være med i Golden League-åpningen i Berlin og lag-EM i Bergen, der Norge er i 1. divisjon. Opplegget er at Ndure skal løpe både 100 meter, 200 meter og stafett i Bergen. Etter det er det Bislett Games, GL-stevner i Roma og Paris, samt Grand Prix-stevne i London før NM og VM i Berlin.

I øyeblikket er Ndure på treningsleir i USA sammen med, blant andre, Ezinne Okparaebo. Sprinterne kommer hjem til Norge i første del av mai måned. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2