romøren (Foto: Scanpix)
romøren (Foto: Scanpix)

Nå får hopperne poeng for været

Hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) kommer til å innføre et nytt system som en prøveordning i verdenscupen kommende vinter.

Det betyr at det ikke bare er stil- og lengdepoengene som skal telle, men det kommer også til å bli gitt pluss- og minuspoeng for vær og vindforhold. Det er bare juryen som kan bestemme om farten skal opp eller ned, og det blir nytt fra vinteren av.

- Dette er den viktigste utviklingen for hoppsporten noensinne, både sportslig og kommersielt. Jeg er overbevist om at hopp som produkt kommer til å bli kraftig forbedret, sier Clas Brede Bråthen, sportssjefen for hopperne.

Han mener at det nye systemet gir forutsigbarhet, og det kommer til å bli mulig å avvikle hoppkonkurranser innen to timer kommende vinter.

FIS kommer til å evaluere det nye systemet fortløpende gjennom vinteren, og det kan bli gjort endringer underveis ut fra erfaringene som blir gjort.

Dersom det nye systemet blir så vellykket som mange innen FIS tror, kommer det nye systemet til å bli permanent fra 2010-2011-sesongen, men hva som vil skje i Vancouver-OL kommende vinter, er det ikke tatt stilling til ennå. Dersom systemet skal gjelde også der, må Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) gjøre et vedtak om det. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2