Murray banket Federers overmann

Tsjekkiske Tomás Berdych er ute av US Open etter semifinaletap i en vindfull kamp mot tredjeseedede Andy Murray lørdag kveld. Sistnevnte vant 5-7, 6-1, 6-2, 7-6 (9-7) og er i finalen.

FINALEKLAR: Andy Murray er klar for finale i US Open. (Foto: ADAM HUNGER/Reuters)
FINALEKLAR: Andy Murray er klar for finale i US Open. (Foto: ADAM HUNGER/Reuters)

Skotske Murray kom noe skjevt ut og måtte se seg slått i første sett. I et utfordrende vær med mye vind i Flushing Meadows-parken tok den britiske OL-mesteren likevel over initiativet i kampen. I de to neste settene var det klasseforskjell på Murray og Berdych.

Det solide spillet tsjekkeren viste i kvartfinalen mot verdensener Roger Federer, og i det innledende settet, var fullstendig borte. Samtidig klarte Murray seg med bemerkelsesverdig få upressede feil. Settsifrene i annet- og tredje sett ble 6-1 og 6-2 i britens favør.

Les også: Federer hodestups ut av US Open

I det fjerde settet våknet Berdych til liv igjen da han lå under 0-3. Den sjetteseedede tsjekkeren vant tre strake game og utlignet forspranget. Begge spillere holdt sine tre neste servegame og fjerdesettet gikk til tiebreak. Der kom Berdych best ut, ledet og tok de tre første poengene. Men Murray svarte da det gjaldt som mest og reddet en settball før han selv skaffet seg to matchballer. På den andre servet han godt nok til å sikre avansement til sin tredje store finale på to måneder.

– Det var tøft. Jeg hadde 3-0 og breakballer i det fjerde settet, men han fikk inn et par poeng med serve og volley. Jeg ble brutt i egen serve, men til slutt gikk det min vei.

– Alt kunne skjedde med de forholdene vi spilte med i dag, så det gjaldt å komme godt i gang, sa Murray til Eurosport. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2