Kongepokal til Moan

Magnus Moan slo den øvrige norske kombinerteliten under NM på Raufoss og fikk kongepokal.

Magnus Moan  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Magnus Moan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Moan gikk ut bare 28 sekunder bak teten etter hopprennet. Jonas Nermoen fra Etnedal tok en populær sølvmedalje, mens junioren Ole Christian Wendel tok bronse, melder skiforbundet.no.

- Jeg fant ikke helt ut av bakken i de to første hoppene i dag, og er veldig fornøyd med at jeg fikk opp et så bra hopp i den tellende omgangen. 28 sekunder bak teten er veldig lite i forhold til det jeg ofte er vant til, sa Magnus Moan etter at gullet var sikret.

- Jeg har gått flere rå langrenn i verdenscupen i år og føler at kombinert er i ferd med å komme i medienes søkelys igjen. Nye regler gjør sporten mer spennende, syntes Moan.

Sølvvinneren viste kanskje vel så mye glede etter innspurten som vinneren.

Jonas Nermoen fra Etnedal var med på å prege langrennet. Han gikk ut som nummer fem og dro opp farten i deler av rennet.

- Jeg har fått utrolig mye ut av denne sesongen når jeg vet at fallet jeg hadde i november som satte meg ut av spill i tre uker, har gjort det trøblete. Lønnberget kjenner jeg godt fra før, og det var en fordel i dag. At Magnus fikk noen meter i den siste bakken får så være. Jeg er kjempefornøyd, sa Joan Nermoen.

Det 17 år gamle stortalentet Ole Christian Wendel spurtet inn til bronse. Unggutten som tidligere i sesongen har tatt gull i junior-VM og gull i både langrenn, hopp og kombinert i junior-NM, fikk enda en medalje til samlingen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2