Kombinertuttak utsatt etter avhopp

Bråket i kombinertleiren fortsetter.

SKUFFET: Magnus Moan klarte ikke å legge et godt grunnlag før langrennet i kombinert, normalbakke. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
SKUFFET: Magnus Moan klarte ikke å legge et godt grunnlag før langrennet i kombinert, normalbakke. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Landslagsuttaket er utsatt etter at Magnus Moan og Petter Tande hoppet av nylig.

De to bryter med landslaget og satser på Granåsen Skiteam i stedet. Det misliker Norges Skiforbund sterkt. Løperne har allerede mistet stipendet fra Olympiatoppen.

«Skistyret ser prinsipielt på denne saken som kan få konsekvenser utover kombinert. Landslagsmodellen i skiforbundet har også vært svært vellykket med mange uforglemmelige øyeblikk og en rekke toppresultater gjennom 25-30 år», heter det i en melding på skiforbundet.no.

– Det å bryte opp denne lagstrukturen vil være et vendepunkt med en svært usikker prosess, mener Truls Jahnsen.

Han er fungerende generalsekretær. Videre står det å lese at «NSF ønsker å møte Tande og Moan innenfor visse rammer, og at forbundet er opptatt av et tilpasset opplegg som kan fungere godt».

Inntil videre er derfor landslagsuttaket utsatt. Dersom skiforbundet ikke kommer til enighet med avhopperduoen, vil skistyret utrede ulike alternativer. Hva disse går ut på etter ikke kjent. – Vi har tatt et valg. Ikke noe kan stoppe oss, sa Tande til Aftenposten nylig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2