Ida Marcussen tilbake over 6000 poeng

Ida Marcussen er tilbake på over 6000 poeng i sjukamp. Hun endte på 14.-plass i EM med 6023 poeng, men var strålende fornøyd. Nå har hun funnet tilbake konkurransegleden.

Ida Marcussen (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)
Ida Marcussen (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)

- Det er klart jeg er fornøyd med å være tilbake på over 6000 poeng, for det er to år siden sist jeg klarte det. Nå er jeg også i en posisjon der jeg kan glede meg over å konkurrere, og det er vel det jeg er mest fornøyd med etter denne konkurransen, sa Ida Marcussen til NTB.

Hun og trener Lukas Udelhoven har fått mye pepper for at de har gått sine egne veier, og særlig har kritikken vært sviende på grunn av manglende resultater.

- Jeg har en trener som gir meg lov til å bomme. Det nytter ikke å prestere på topp hver gang, sa Marcussen etter to tøffe dager på Stadio Olimpico.

Nå ser hun fram til NM i Sandes.

- I NM har jeg mest lyst til å være med i alle sju øvelsene som inngår i sjukampen, men det kan jeg ikke på grunn av tidsskjemaet. Jeg har lyst til å prøve meg på korthekken, spyd, høyde og kule. Det blir vel til at jeg melder meg på i fem-seks øvelser, og så får jeg se hva jeg kan klare, sa Ida Marcussen etter sesongens femte sjukamp - og det er ikke sikkert det stopper med det. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2