Henin nektet å skylde på vond albue

Tidligere verdensener Justine Henin forsvant ut av Australian Open etter et overraskende tap mot russiske Svetlana Kuznetsova.

Justine Henin (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)
Justine Henin (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)

Etter 4-6, 6-7 (8-10) i fredagens kamp var det over for 11.-seedede Henin, som var blant favorittene til å vinne årets utgave av Grand Slam-turneringen i Melbourne. Siden comebacket i januar 2010 har den belgiske jenta tatt seg til minst fjerde runde i Grand Slam-turneringene, men denne gangen bar det ut allerede i tredje runde. Sist Henin ikke avanserte fra 3. runde var under Wimbledon i 2005. Etter nederlaget nektet hun å legge skylden på en albueskade som har plaget henne.

- Jeg vet hvilken tilstand jeg var i da jeg gikk ut på banen, så jeg kommer ikke med noen unnskyldninger. Jeg vet at jeg ikke er 100 prosent, men det viste jeg før kampen. Jeg bestemte meg for å spille, selv om jeg ikke er 100 prosent frisk. Skulderen har vært vanskelig i tre dager, og jeg gjorde alt jeg kunne. Det var ikke nok, sa Henin som i stedet kom med ros til sin motstander.

- Jeg mener Svetlana spilte en god kamp. Hun var mye mer aggressiv enn meg, kom oftere fram til nettet og satte vinnerslag. Hun fortjener all ære i dag.

- Det ble for mye spenning og nerver. Jeg ønsket så sterkt å vinne, sa Kuznetsova.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2