Gerhard Heiberg (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Gerhard Heiberg (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Heiberg ikke bekymret for London-OL

– Føler man har dette under kontroll.

England er rystet over opptøyene i London og andre store byer i landet, men Gerhard Heiberg sier Den internasjonale olympiske komité (IOK) ikke er bekymret for London-OL neste år, skriver VG.

– Nei, vi føler at man har dette under kontroll og tror ikke folk vil tenke seg om og droppe London-OL neste år på grunn av dette, sier Heiberg til avisen.

Opptøyene startet i London sist helg, men har spredd seg til flere byer rundt i landet de siste dagene. Ungdomsgjenger har plyndret og satt fyr på butikker, mens det også har vært sammenstøt med politiet.

Artikkelen fortsetter nedenfor!

London1 (Foto: ANDREW YATES/Afp)
London1 (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Heiberg sier til VG at komiteen ikke vil kreve strengere sikkerhetstiltak av OL-arrangøren som følge av bråket. Han opplyser at det også er direkte kontakt mellom IOK-president Jacques Rogge og britenes statsminister David Cameron.

Flere fotballkamper er avlyst på grunn av opptøyene, blant annet onsdagens landskamp mellom England og Nederland på Wembley. Fire av tirsdagens ligacupkamper ble også utsatt. Det er i tillegg usikkert om flere av kampene i den engelske eliteserien kan spilles til helgen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2