roger federer (Foto: MOHAMMED SALEM, © MJS//NL)
roger federer (Foto: MOHAMMED SALEM, © MJS//NL)

Federer utslått i semifinalen

Tsjekkiske Tomas Berdych er klar for finaleduell mot verdensener Novak Djokovic i ATP-turneringen i Dubai.

Berdych stoppet Roger Federer i semifinalen fredag.

Med settsifrene 3-6, 7-6 (10-8), 6-4 vant tsjekkeren for annen gang på rappen mot tidligere verdensener Federer. Også forrige gang de to møttes, i kvartfinalen av US Open for et knapt halvår siden, gikk Berdych seirende ut av duellen.

Totalt har han nå vunnet fem av 16 kamper mot Federer. Alle triumfene til Berdych har kommet i løpet av de åtte siste møtene med sveitseren.

Fredag hadde Roger Federer tre matchballer i annet sett, men feilet på alle. På sin tredje settball vant sjetterangerte Berdych, seedet som nummer tre i Dubai, settet som snudde oppgjøret.

I tredjesettet reddet Federer to matchballer før Berdych tvang fram en feil av motstanderen. Det ga avansement til finale mot Novak Djokovic. Sistnevnte slo Juan Martín Del Potro 6-3, 7-6 (7-4) i den andre semifinalen.

– Det er en fantastisk følelse. Roger er en så stor spiller og har fått til så mye. Det skilte bare et poeng eller to, og jeg klarte kanskje å håndtere det bedre enn han, sa Berdych.

– Jeg har jobbet mye med spillet mitt, og spesielt med serven. Jeg er veldig glad for å være i finalen. Men det blir ikke lettere. Det er ikke mye mer å si når du skal spille mot Djokovic.

Berdych har kun vunnet én av 13 møter med verdenseneren. Det skjedde i semifinalen av Wimbledon for snart tre år siden, en turnering der 27-åringen for øvrig også slo ut Federer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2