Dramatisk da Norge sikret seg OL-plass i sandvolleyball

Etter noen ulidelig spennende uker er det endelig klart: Norge er kvalifisert i sandvolleyball i OL-turneringen i London.

Iver Horrem og Geir Eithun kunne endelig slippe jubelen løs. (Foto: www.team2016.no/)
Iver Horrem og Geir Eithun kunne endelig slippe jubelen løs. (Foto: www.team2016.no/)

Etter at Norges førstelag bestående av Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr hele sesongen har kjempet en innbitt kamp via FIVB's olympiske ranking, og til slutt falt utenfor etter en meget kontroversiell Grand Slam i Roma, var kontinentalcupen siste mulighet til å kvalifisere seg.

Og hvilken dramatikk det ble. Etter at Norges andrelag med Iver Horrem og Geir Eithun spilte fantastisk og slo både Boersma/Spijkers og Brouwer-Meeuwsen fra Nederland i sine finalekamper, så tapte Skarlund og Spinnangr sine to kamper mot samme lag.

Dermed sto det 2-2 i kamper og siste skillesett måtte til for å avgjøre det hele. Der velger hvert land hvilket lag som spiller et eneste sett til 15 poeng. Nederland stilte med sitt bestelag Boersma/Spijkers, mens Horrem og Eithun i storform skulle forsvare de norske fargene.

Settet startet storveis for den norske duoen som gikk rett opp i 5-2 ledelse før Nederland tok timeout. Deretter snudde hollenderne til 9-7 ledelse. Det jevnet seg ut og spenningen var ulidelig. Nederland spilte seg på dramatisk vis opp til matchball på stillingen 14-13, men Norge svarte og utlignet til 14-14. Deretter monsterblokket Eithun ned Spijkers, før Spijkers på ny feilet i angrep, og norsk 16-14-seier og OL-billett var i boks.

– Selv om Tarjei og Spinny er Norges førstelag er det ikke automatisk de som drar til OL. Dette blir det tatt en totalvurdering på, og den skal gjøres grundig. Vi må se på situasjonen til de to lagene, det handler om hvem vi tror kan gjøre det best for Norge i OL. Hele sesongen, denne turneringen i helgen, mesterskapserfaring og rutine er faktorer som her vil spille inn, sa en hemmelighetsfull landslagssjef Jon Grydeland etter kampslutt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2