Novak Djokovic (Foto: MIKE BLAKE/Reuters)
Novak Djokovic (Foto: MIKE BLAKE/Reuters)

Djokovic på vei mot rekord

Novak Djokovic tok onsdag sin 28. seier på like mange forsøk i år, og han mangler dermed bare en seier på å tangere rekorden for tidenes beste sesongstart i tennis.

- Det er en stor ære å være del av eliten, men slike rekorder er ikke noe jeg prioriterer. Jeg tar en kamp av gangen og prøver å vinne hver gang jeg er på banen, sa serberen etter å ha slått sørafrikanske Kevin Anderson 6-3, 6-4 i Madrid Masters.

Ivan Lendl vant sine 29 første kamper i 1986, og Djokovic kan ta seg opp på siden av ham med seier i sin neste kamp i turneringen.

Djokovic måtte jobbe i en time og 40 minutter for å beseire Anderson, som er god på grus. Han vant turneringen i Johannesburg i februar og kom til kvartfinale i Estoril forrige uke.

- Det er helt klart at jeg spiller min beste tennis noensinne. Målet mitt er å overta førsteplassen på rankingen etter hvert, men da må jeg fortsette å være fokusert og jobbe like hardt, sa Djokovic, som har vunnet fem turneringer så langt i år.

Verdensener Rafael Nadal blir ikke lett å skubbe ned fra tronen, iallfall ikke på grus. Onsdag tok den spanske stjernen sin 35. strake seier på favorittunderlaget da han feide Markos Baghdatis ut med 6-1, 6-3. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2