Vikarierende skip for Norge, Torger Nergaard. (Foto: VALENTIN FLAURAUD/REUTERS)
Vikarierende skip for Norge, Torger Nergaard. (Foto: VALENTIN FLAURAUD/REUTERS)

Curlinggutta smadret Frankrike

Etter en kantete start på VM slo curlinggutta tilbake med 9-3-seier over Frankrike.

Klovnebuksene fra OL i Vancouver er byttet ut med blå firkantbukser. De norske curlingherrene åpnet med 4-5 mot Skottland, men 1. påskedag kom første seier i årets VM i Italia.

Norge ledet 6-2 etter fem omganger, og da det sto 9-3 etter åtte omganger ga Frankrike opp. På grunn av sykdom i familien er ikke skip Thomas Ulsrud med i årets verdensmesterskap. Torger Nergård stepper inn i hans rolle, mens Thomas Løvold kommer inn på laget.

Norge vant åpningsomgangen 2-0 etter et offensivt parti med flere steiner i spill. Norge lå inne med tre røde steiner i huset i omgang to, men Frankrikes skip Thomas Dufour ryddet opp og blanket omgangen med sistesteinen.

Norge stjal et poeng i den tredje omgangen etter å ha guardet en bestestein på firefoten. Etter en dobbel takeout slo Frankrike tilbake og vant omgang fire 2-0. I omgang fem slo Norge tilbake med 3-0.

Franskmennene tok et poeng i omgang seks før det ble heftig guardspill i den sjuende omgangen. Nergårds dobbeltforsøk fungerte ikke og Dufour forsøkte å «splitte» boet. Nergård hadde ingen enkel oppgave, men valgte å dra åttefoten mot to franske steiner. Det ga Norge ett poeng. Etter at Dufour feilet i omgang åtte og Norge økte ledelsen til 9-3 ga Frankrike opp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2