Brækhus operert: Mister VM-kamp

En operasjon stopper Cecilia Brækhus fra å bokse «årets kamp i kvinneboksingen».

 Cecilie Brækhus  (t.v.) og Anne Sophie Mathis. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
Cecilie Brækhus (t.v.) og Anne Sophie Mathis. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

Cecilia Brækhus kommer ikke til å møte franske Anne-Sophie Mathis i Frederikshavn som planlagt 21. april.

Brækhus ble slått ut av en betennelse i mandlene, noe som gjorde at den planlagte VM-kampen mot Mathis 17. mars måtte utsettes. Nå har ting gått fra vondt til verre for den norske verdensmesteren, og kampen er foreløpig tatt av plakaten.

Nå har Brækhus fått fjernet mandlene gjennom en operasjon på et sykehus i Berlin, og det vil være helt umulig for henne å gå i ringen i Nordic Fight Night-stevnet i Frederikshavn om fem uker.

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Dette er den største nedturen i karrieren min til nå, sier Brækhus selv fra sykesengen i Berlin.

Les også: Brækhus syk - storkampen utsatt

Hun skulle sette alle de tre mesterbeltene sine på spill i kampen mot Mathis. Brækhus holder VM-beltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO). Det ble også sagt fra eksperthold at vinneren av kampen mellom Brækhus og Anne-Sophie Mathis kunne kalle seg verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse.

Foreløpig er det ikke sagt noe om hvor lang tid det kommer til å ta før Brækhus kan være tilbake i ringen igjen, men alt tyder på at det kommer til å bli kamp mot Mathis i løpet av det neste halve året. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2