- Bøkko er klar for avslutningen

Nordmannen melder om god form før verdenscupfinalen.

Håvard Bøkko  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Håvard Bøkko (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Håvard Bøkko trives på isen i USA og har fortsatt gode løp igjen i seg. Det er den klare beskjeden fra en optimistisk landslagstrener før helgens verdenscupavslutning.

Peter Mueller og det norske landslaget har vært på den nordamerikanske vestkysten i en ukes tid. Så problemer med døgnrytmen er det iallfall ikke i den norske troppen. Løperne sliter heller ikke med skader.

- Vi ser veldig fram til helgen. Nå ser det ut som om det ikke er noen dårlige nyheter, men vi får se hvordan det går, sier Mueller til NTB.

Fredag innledes verdenscupavslutningen. Da skal Norges største håp, Håvard Bøkko, gå 1500 meter.

- Håvard er like god nå som han har vært i resten av denne sesongen. Han har gjort det veldig bra den uken vi har vært her, sier Mueller.

Bøkko satte blant annet banerekord på 3000 meter i OL-byen fra 2002 nylig. Da gikk han inn til tiden 3.39,29, to sekunder bak Eskil Erviks norgesrekord.

- Formen hans er veldig god. Jeg vet at han har noen bra løp igjen i seg denne sesongen. Han har fått gode tider her borte, sier Mueller.

Med en Bøkko i form, og resten av verdenseliten på plass, kan det ventes gode tider i Salt Lake City.

- Isen her borte er veldig rask, men det eneste dumme er jo at den er rask for alle. De gode gjør det best uansett, sier Mueller til NTB, vel vitende om at Bøkko fort kan vise seg å være en av de beste.

Fredag skal mennene gå 500 og 1500 meter, mens kvinnene skal gå 1000 og 3000 meter. De øvrige norske skøyterne er Maren Haugli, Sverre Haugli, Christoffer Fagerli Rukke og Øystein Grødum.

- De er alle sammen i god form. Vi gleder oss til helgen, sier Mueller. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2