Blake tidenes nest raskeste på 100 meter

Yohan Blake løp inn til personlig rekord 9,69 på 100 meter under torsdagens Diamond League-stevne i Lausanne. Bare Usain Bolt har løpt raskere.

KANONTID: Yohan Blake kan nå kalle seg verdens nest raskeste mann. (Foto: VALENTIN FLAURAUD/Reuters)
KANONTID: Yohan Blake kan nå kalle seg verdens nest raskeste mann. (Foto: VALENTIN FLAURAUD/Reuters)

Den 22-årige jamaicaneren minnet dermed en hel friidrettsverden om at han er framtidens mann på 100 meter. Blake tangerte tiden til amerikaneren Tyson Gay, som inntil torsdag var tidenes nest raskeste.

Sistnevnte ble nummer to i Lausanne med 9,83. Nesta Carter fra Jamaica endte på tredjeplass (9,95). Jaysuma Saidy Ndure tangerte sin årsbestetid med 10,13, men han ble statist i 100-meterfeltet i Lausanne og løp i mål som nummer seks.

– Jeg er henrykt. I hele uken har jeg vært syk med influensa, men jeg er glad for at jeg rakk å bli bra i tide, sa Blake etter løpet.

Bare landsmannen og rekordholder Usain Bolt har løpt raskere enn Blake med tidene 9,58 og 9,63. Men sprintkongen deltok ikke på torsdagens 100 meter. Bolt prioriterte i stedet å løpe 200 meter.

Der skuffet han slett ikke. Den ferske OL-vinneren løp klokket i mål på 19,58. Bolt var 0,27 sekunder raskere enn toer Churandy Martina fra Nederland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2