Marit Bjørgen (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)

Bjørgen nest best i sprintkvalifiseringen

Og Anders Gløersen nest rasket i herrenes kvalifisering.

Marit Bjørgen gikk inn til nest beste tid i den 800 meter lange sprintkvalifiseringen i Düsseldorf lørdag. Italias Arianna Follis var raskest.

Follis gikk inn til tiden 1.42,70 og var 91 hundredeler foran Bjørgen i sprinten som gikk i fristil. Finske Pirjo Muranen tok tredjeplassen med 1.4418.

Celine Brun-Lie ble nest best av de norske på 14.-plass, slått av Follis med 4,09 sekunder, men hun er også klar for utslagningsrundene senere lørdag.

Kari Vikhagen Geitnes på 23.-plass (1.47,88), Karianne Bjellånes på plassen bak (1.47,91) og Marthe Kristoffersen på 30.-plass (1.49,14) er også kvalifisert.

Maiken Caspersen Falla gikk inn til 34.-plassen og må finne seg i å se utslagningsrundene fra tribuneplass. Hun manglet 51 hundredeler på å ta seg videre og var den eneste av de norske jentene som ikke ble kvalifisert.

Gløersen nest best i herrenes kvalik
Anders Gløersen gikk inn til 2.-plass og fikk med seg fem andre nordmenn til utslagningsrundene i sprintenverdenscupen for menn i Düsseldorf lørdag.

Russeren Alexej Pethukov var raskest i kvalifiseringen som fikk i fristil. Han gikk inn til 2.56,25 i den 1,5 kilometer lange traseen og slo Gløersen med 1,99 sekund.

Eirik Brandsdal ble nummer fire, 2,93 sekunder bak russeren som vant, mens Kent-Ove Clausen gikk inn til 7.-plassen og ble slått med 3,61 sekunder.

John Kristian Dahl (nummer 14), Øystein Pettersen (15) og Ola Vigen Hattestad (16) gikk også greit videre. Ingen av dem behøvde å ta i altfor mye for å sikre en plass i utslagningsrundene i dette verdenscuprennet.

Ole-Marius Bach endte på 45.-plass og kom ikke gjennom kvalifiseringen. Det gjorde heller ikke Johan Kjølstad på 65.-plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2