Vålerenga i scoringsform senket Frisk

Vålerenga er formlaget i norsk ishockey.

Vålerenga (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

I den tredje kvartfinalen vant Oslo-laget 6-2 (3-0, 1-1, 2-1) over Frisk Asker etter en oppvisning av de sjeldne i 1. periode.

I Askerhallen vant Vålerenga skuddstatistikken med 15-7 i første periode, og på måltavla sto det 3-0. Dermed var resten enkelt.

Også i den forrige kampen på Jordal Amfi vant Vålerenga med fire mål (5-1-seier), og etter tre oppgjør leder VIF med 2-1 sammenlagt.

Nærmest semifinale er Storhamar, som vant 2-1 over Stavanger i Hamar OL-amfi. Noe masseslagsmål som sist ble det ikke, men et disiplinert hjemmelag malte Stavanger i stykker. Drøyt sju minutter før slutt satte Eirik B. Skadsdammen den avgjørende pucken i mål. Dermed har Dragons vunnet alle de tre første kampene mot laget fra oljebyen og mangler bare en for å avansere til semifinalen.

Seriemester Sparta Sarpsborg fikk endelig uttelling, vant med 4-2 over Lørenskog på borteis og leder 2-1 sammenlagt. Det var et tett oppgjør langt inn i 3. periode, og ble først avgjort da Gøran Hermansson satte pucken i åpent mål etter 59.38 minutter.

I Fredrikstad kunne Stjernen ta hjem seieren etter en god arbeidsinnsats mot Lillehammer. Ulf Weinstocks mannskap måtte greie seg uten Alexander Simensen og David Hnat (skadet), men avgjorde likevel med 3-1 og tok sin annen seier på tre kamper. De to første periodene endte målløse. (©NTB)