Stiberg til EM-finale

Katharina Stiberg (23) leverte sjette beste tid med 31,84 i semifinalen og tok seg til finale på 50 meter bryst under svømme-EM i Ungarn lørdag.

Katharina Stiberg. (Foto: BEN STANSALL/Afp)
Katharina Stiberg. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Stiberg ble nummer fire i sitt heat og var kun fire tideler bak tsjekkiske Petra Chocova som var best i semifinalen. Finalen svømmes søndag.

23-åringen forbedret tiden sin fra kvalifiseringen med 45 hundredeler. Da hadde jenta fra Bjerkvik i Nordland 13. beste tid. Også i kvalifiseringen var Chocova raskest.

Like bra gikk det ikke med Ingvild Snildal på 200 meter butterfly. Asker-svømmeren ble nummer fire i sitt heat på 2.11,47. Men til tross for at hun forbedret sin egen norske rekord med 82 hundredels sekund, var ikke tiden sterk nok.

Hetland skuffet
Aleksander Hetland var fjerde raskest i fredagens semifinale og jaktet en medalje på 50 meter bryst. Men selv om kortbaneeksperten var raskest ut, ble det for tøft mot slutten i langbassenget i Ungarn.

Slovenske Damir Dugonjic tok gullet på 27,32, mens Hetland kom inn halvsekundet bak. Nordmannens tid var 14 hundredels sekund svakere enn den han leverte i semifinalen.

Sølvet gikk til Fabio Scozzoli fra Italia, mens greske Panagiotis Samilidis tok bronsen. Matjaz Markic fra Slovenia, som var raskest i semifinalen, endte på 5. plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2