Buraas klar for VM etter fantastisk personlig rekord

Langdistanseløperen Sindre Buraas er klar for VM i Moskva. Han løp inn til ny personlig rekord med 13.15,91 på 5000 meter i Heusden lørdag.

Sindre Buraas (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Fra før av hadde han 13.28,07 som personlig rekord på distansen, så det var en formidabel forbedring av persen han sto for.

Bahrains Albert rop gikk til topps i løpet med 12.59,43. Han vant en helt suveren seier og var over 10 sekunder foran hardeste motstander.

Buraas løp inn til 13.-plassen, men var likevel ikke mer enn snaue tre sekunder fra annenplassen i sitt liv løp så langt i karrieren.

Sportssjef Ronny Nilsen bekrefter overfor NTB at Buraas er under VM-kravet, og det betyr at milslukeren temmelig sikkert kommer til å bli tatt ut til Moskva-VM når Nilsen om ikke så lenge skal gjøre sitt første VM-uttak

VM i Moskva innledet 10. august og avsluttes søndag den 18. Andreas Thorkildsen i spyd og Henrik Ingebrigtsen på 1500 meter er de største norske håpene sammen med kappgjengeren Erik Tysse som skal gå 50 kilometer. Trolig kommer den norske troppen til å bestå av mellom ti og 15 utøvere. (©NTB)