Bolt løp Jamaica inn til stafettseier

Slo USA i stafetten over 4 x 100 meter i friidrettsstevnet Penn Relays.

Usain Bolt (Foto: Matt Slocum/Ap)

Den regjerende OL- og VM-vinneren løp ankeretappen for et lag som for øvrig besto av Mario Forsythe, Yohan Blake og Marvin Anderson. Kvartetten løp i mål på 37,90 sekunder og slo stevnerekorden til USA fra i fjor med 0,2 sekunder.

- Jeg sa til gutta at de skulle sørge for at jeg slapp å jobbe for seieren, for jeg ville ikke bruke så mye krefter i dag, fleipet Bolt etterpå.

- Jeg fikk pinnen i ledelse, så da var det ikke stort å bekymre seg for.

Han løp ankeretappen på 8,79, en av de beste tider noensinne. Asafa Powell løp ankeretappen på 8,73 da Jamaica satte verdensrekord med 37,10 i Beijing-OL. Bolt løp en tidligere etappe på det laget.

Walter Dix, Mike Rodgers, Shawn Crawford og Ivory Williams løp for USA, og laget kom inn til 38,33. Jamaica vant altså en soleklar seier. (©NTB)