Her i Madserud Allé på Skøyen i Oslo er innspillingen av Jo Nesbøs bok «Snømannen» i full gang. Nabolaget er godt opplyst. FOTO: TV 2 / TV 2
Her i Madserud Allé på Skøyen i Oslo er innspillingen av Jo Nesbøs bok «Snømannen» i full gang. Nabolaget er godt opplyst. FOTO: TV 2 / TV 2

Her spiller Hollywood-stjernene inn Nesbøs Snømannen i Oslo

Filmskaperne har inntatt fasjonabelt strøk på Skøyen i Oslo for å spille inn filmen «Snømannen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Madserud Allé på Skøyen i Oslo har filmopptakene til filmen «Snømannen» i dag startet opp.

de kommende månedene skal bla. filmstjernen Michael Fassbender spille rollen som politietterforskeren Harry Hole i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen».

Innspillingen av filmen, som også har svenske Rebecca Ferguson og fransk-britiske Charlotte Gainsbourg på rollelisten. «Snømannen» skal filmes både i Oslo, Bergen og på Rjukan, og det er ventet at innspillingen varer til i mars.

Svenske Tomas Alfredson har regi på filmen.

Nesbø-suksess

Jo Nesbø har all grunn til å smile nå som politietterforskeren Harry Hole går til filmen.

– Det er veldig stas at det kommer en så stor produksjon til Oslo. Oslo er en egen karakter i bøkene, byen er viktig for historien. Dette er bra både for norsk og amerikansk film, sier Nesbø.

Selv er han bortreist nå når innspillingen pågår, og han har ingen planer om å legge seg opp i hvordan filmen lages. Han overlater alt til den svenske regissøren Tomas Alfredson, som står bak blant annet «La den rette komme inn» og «Muldvarpen».