TV 2s personvernerklæring

TV 2 AS (heretter omtalt som «TV 2», «vi» eller «oss») samler inn personopplysninger vi trenger for å levere våre digitale tjenester, for å forbedre tjenestene og for å gi deg mer relevante annonser. Personopplysningene vi samler inn er utelukkende til TV 2s egne formål, og aldri på vegne av tredjeparter.

I denne erklæringen beskriver vi hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler de, til hvilke formål vi bruker denne informasjonen, samt dine rettigheter knyttet til behandling av dine personopplysninger.

TV 2 er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles hos oss, og du kan alltid ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller kommentarer om vår behandling av dine personopplysninger.

Personopplysninger for deg med brukerkonto hos TV 2

Når du registrerer deg med brukerkonto på TV 2 Sumo, tv2.no, apper og/eller i våre tilknyttede tjenester, vil vi behandle personopplysninger om deg med det formålet å levere best mulige tjenester. Det er de personopplysningene som du selv legger inn i den aktuelle tjenesten som lagres, som f.eks. navn, adresse, fødselsdato, kjønn, betalingsinformasjon og epost. Vi vil også kunne lagre enhets- og nettleserdata som loggdata, IP-adresser, cookies (informasjonskapsler), samt informasjon om hvordan du bruker våre digitale tjenester. Dette bidrar til best mulig brukeropplevelse for deg ved at du får bedre funksjonalitet og innhold som er relevant for deg.

For brukere av TV 2 Sumo, vil vi også kunne lagre skriftlig korrespondanse, chatlogger og tilsvarende. Ved opptak av samtaler vil vi be om særskilt samtykke.

Les mer: Innstillinger for personvern for brukerkonto.

Våre formål med og grunnlag for behandling av personopplysninger

TV 2 sikrer at opplysningene vi samler inn og behandler om deg utelukkende brukes til følgende formål:

  • For å levere produkter og tjenester til deg;
  • For å besvare eventuelle spørsmål eller innsigelser du måtte ha;
  • For at du skal kunne delta i konkurranser eller kampanjer;
  • For å gi deg opplysninger om de produkter og tjenester som du tidligere har kjøpt hos oss, som du har rettet forespørsel til oss om, eller tilsvarende produkter og tjenester;
  • For å underrette deg om endringer i våre ytelser;
  • For å forbedre våre produkter og ytelser;
  • For å forhindre og begrense ulike misbruk av våre tjenester.

Våre grunnlag for behandling av dine personopplysninger for disse forskjellige formålene er følgende:

  • Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en kontrakt;
  • Behandlingen er nødvendig for å overholde en rettslig forpliktelse som påhviler TV 2;
  • Behandlingen er nødvendig for at TV 2 skal forfølge sine legitime interesser;
  • Ditt samtykke. For de tilfeller vi baserer vår behandling på ditt samtykke, har du rett til å tilbakekalle dette når du selv ønsker.

Generelt for alle brukere

På våre nettsteder, for eksempel tv2.no, bruker vi såkalte cookies, som lagres i nettleseren din. En cookie er en tekstfil som lagres lokalt i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester. Cookies benyttes til tekniske formål, for å gi deg bedre funksjonalitet og innhold, samt for å tilpasse annonsering på nettsidene. Du kan selv styre bruken av cookies gjennom innstillingene i din nettleser. Du kan lese mer om hvilke cookies vi benytter her.

Dersom du deltar i konkurranser gjennom tv2.no eller via apper i regi av TV 2, kan du bli bedt om å registrere deg med navn og e-postadresse for å delta Ved å delta samtykker du til at vi kan registrere dine svar og publisere ditt navn dersom du vinner.

Utover dette samler vi ikke inn personopplysninger om brukere uten brukerkonto.

Les mer: Bruk av cookies på TV 2s nettsteder

Dine rettigheter

TV 2 tar sikkerhet og vern av personopplysninger på alvor. Dine personopplysninger tilhører deg og du har blant annet rett til å:

  • Be om en oversikt over personopplysninger vi behandler om deg;
  • Be om å få rettet eller endret personopplysninger som er feilaktige eller ufullstendige;
  • Be om at dine personopplysninger slettes;
  • Be om at behandlingen av personopplysningene dine begrenses;
  • Be om overføring av dine personopplysninger til en tredjepart som leverer tjenester;
  • Komme med eventuelle innsigelser til vår behandling av dine personopplysninger i tilfeller hvor vi mener behandlingen er nødvendig for TV 2 for å oppfylle vår legitime interesse;
  • Når som helst korrigere eller trekke tilbake samtykke du har gitt til oss;
  • Klage på vår behandling av dine personopplysninger til Datatilsynet.

Denne listen er en oversikt, og vi gjør oppmerksom på at det finnes enkelte lovfestede unntak fra disse rettighetene.

Hvor lenge TV 2 lagrer dine personopplysninger

TV 2 lagrer dine personopplysninger bare så lenge det er nødvendig for oss for å oppfylle formålet med behandlingen. Når formålet er oppnådd eller falt bort, vil vi slette eller anonymisere personopplysningene dine, slik at de ikke lenger kan knyttes til deg.

Har du vært abonnent hos oss, vil vi lagre opplysninger knyttet til brukerkontoen din i en periode etter oppsigelse, slik at du enkelt kan gjenopprette abonnementet senere. Har du ikke betalt eller brukt abonnementet på 12 måneder, vil din brukerkonto med opplysninger og innhold bli slettet.

Hvem TV 2 deler dine data med

TV 2 har forskjellige tjenesteleverandører som det er nødvendig å dele visse personopplysninger for at de skal kunne levere sine tjenester til oss. Dette vil typisk være leverandører vi bruker i (i) vår daglige drift av kundeservice og administrasjon, (ii) håndtering av vår tekniske infrastruktur som TV 2 trenger for å levere sine tjenester, (iii) bistand til å beskytte og sikre våre systemer og tjenester, samt (iv) funksjoner til markedsføring.

Alle tjenesteleverandører som behandler personopplysninger på vegne av TV 2 må inngå en databehandleravtale som begrenser behandlingen av personopplysningene, samt fastsetter konkret hva, hvordan, hvorfor og hvor lenge personopplysningene kan behandles.

Endringer i TV 2s personvernerklæring

TV 2 vil kunne foreta endringer i denne personvernerklæringen, og den ble sist oppdatert 26. mai 2020. Vi oppfordrer deg til jevnlig å besøke denne siden for å lese og oppdatere deg på vår til enhver tid gjeldende personvernerklæring. Ved vesentlige endringer, vil vi kunne be deg om bekreftelse på at du har lest erklæringen på nytt.

Kontakt vedrørende personvern

Ved spørsmål eller kommentarer til oss vedrørende personvern, vennligst ta kontakt på personvern@tv2.no.

Bruk av cookies på TV 2s nettsteder

Når du bruker en nettleser på internett vil det lagres informasjon, såkalte cookies, i din nettleser. Cookies inneholder ikke personopplysninger i seg selv, men har en unik kode som gjør at nettstedet kan kjenne igjen nettleseren din fra gang til gang.

Cookies brukes til en rekke ulike formål, for eksempel for å tilpasse siden til enheten du bruker, huske innstillinger du har gjort, samt levere og tilpasse annonser på nettstedet.

TV 2 kan bruke cookies når vi leverer våre tjenester. Noen cookies plasserer vi selv (førsteparts-cookies), mens andre er plassert av samarbeidspartnere (tredjeparts-cookies). TV 2 har avtale med alle som plasserer cookies på våre nettsteder, som sikrer at informasjonen utelukkende brukes i tråd med det konkrete formålet til tjenesten.

Vi benytter flere ulike typer cookies på våre nettsteder til ulike formål:

Tekniske formål

Tekniske cookies er nødvendige for at nettstedet skal fungere tilfredsstillende, for eksempel informasjon om operativsystem, skjermstørrelse og type nettleser du bruker når du besøker nettstedet.

Analytiske formål

Vi bruker cookies for å analysere internettrafikken og bruken av nettstedene, for eksempel hvor mange klikk de ulike artiklene får, eller hvor trafikken kommer fra. Dette er nødvendig informasjon for å utvikle tjenestene og det redaksjonelle tilbudet.

Tilpasset innhold

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på tjenestene vi leverer til deg. For eksempel kan vi tilpasse et værvarsel basert på angivelse av ditt geografisk område slik at du mottar mest mulig relevant informasjon.

Tilpasset annonsering

Innholdet og journalistikken vi tilbyr på våre nettsteder er finansiert gjennom annonser. Å kunne tilby relevante annonser og måle hvordan annonsene virker er avgjørende for at vi skal fortsatt kunne tilby tjenester uten brukerbetaling. På internett blir annonser omsatt i sanntid og plassert automatisk på nettstedet. Dette skjer gjennom et stort nettverk av tjenester som involverer mange aktører og samarbeidspartnere på tvers av landegrenser. Cookies er nødvendig for at denne teknologien skal fungere og at vi skal kunne levere relevante annonser til deg som bruker.

For den vanlige forbruker er det svært vanskelig å skaffe seg oversikt over hvordan annonseteknologien fungerer og hvilken informasjon som blir samlet inn og brukt. Derfor samarbeider norske medier om en standard for bruk av cookies på våre annonsefinansierte nettsteder, og vi stiller strenge krav til våre samarbeidspartnere. På denne måten kan du være trygg på at ditt personvern blir ivaretatt når du besøker våre nettsteder.

Hvordan endre innstillinger for cookies

Du kan justere hvilke cookies som lagres lokalt på din enhet ved å gå inn i innstillinger i nettleseren din, eller ved å bruke egne programmer som er laget spesielt for å administrere informasjonskapsler.

Alle de vanligste nettleserne har funksjonalitet som lar deg regulere hvilke cookies du ønsker å akseptere, om du ønsker å bli varslet osv. Normalt finner du dette under fanen "Valg" eller "Innstillinger".

Velger du bort cookies, vil du kunne oppleve at det påvirker funksjonaliteten på enkelte nettsteder.