Trude fikk Kringkastingsprisen

Trude Teige mottok i dag Kringkastingsprisen 2008 . - Hun viser at nynorsk er et godt og effektivt nyhetsspråk, sier juryen.

   (Foto: Tabloid )
(Foto: Tabloid )

Programleder i «Tabloid», Trude Teige, ble i dag tildelt Kringkastingsprisen for 2008, som deles ut av Kringkastingsringen.

Prisen blir delt ut hvert år til en person som utmerker seg med godt språk i radio eller fjernsyn, og som på en god måte bruker nynorsk eller dialekt i det daglige arbeidet.

- Dette er en pris jeg setter høyt. Det er en anerkjennelse av det viktigste arbeidsredskapet en journalist har, nemlig språket. Den retter seg mot min identitet, og det jeg står for, sier Trude Teige.

Juryen begrunner valget av prisvinneren slik:

«Trude Teige bruker dialekt og nynorsk på ein uredd, tydeleg og naturleg måte. Som programleiar for eit aktualitetsmagasin med over 200.000 sjåarar, fire gonger i veka, syner ho samtidig at nynorsk er eit godt og effektiv nyhendespråk.»

Kringkastingsprisen har blitt delt ut hver år siden 1978. Prisen er et grafisk blad av kunstneren Per Kleiva.

Teige etterlyser fokus på godt språk blant sine medjournalister i Medie-Norge.

- Jeg etterlyser gode formuleringer, og et mer bevisst forhold til språket som et viktig arbeidsverktøy i hverdagen, sier hun.

For henne har det hele veien vært naturlig å holde på nynorsken.

- Språket er en del av min identitet. Jeg sa mine første ord på nynorsk. Språket forteller hvem jeg er, og hvor jeg kommer fra, hvorfor skal jeg forandre på det, spør hun.

Mer innhold fra TV 2