Julen på TV 2

Julefilmer, julemusikk, God morgen Norges julesending og en liten verdenspremiere på TV 2 junior er på TV 2-menyen i desember.

John Hughes sto bak noen av 80  og 90 tallets største familiekomedier, deriblant «Hjemme alene» filmene med Macaulay Culkin.
John Hughes sto bak noen av 80 og 90 tallets største familiekomedier, deriblant «Hjemme alene» filmene med Macaulay Culkin.

Fra og med julaften er gjengen i «God Morgen Norge» klar til å feire julen sammen med det norske folk. Det blir julekos og aktuelle gjester gjennom hele romjulen.

Fredag 21. desember kl: 20 er det duket for en stor nordisk samsending stappfull av nydelig julessang med artister fra både Norge, Sverige og Danmark i «Nordisk juleshow» .

Søndag 22. desember kl 22:10 blir det mer musikalsk julestemning, hvor skuespiller Agnes Kittelsen presenterer «Desembertoner» fra Oslo Domkirke, med artister som bl.a. Magne Furuholmen, Martin Halla, Kari Bremnes, Donkeyboy og Oslo Domkirkes Guttekor. Tidligere samme kveld er det også finale i «Det store korslaget».

Mer musikk blir det når vi får «Hver gang vi møtes – Tilbakeblikk» 28. desember klokken 20. Dette er et varmt gjensyn med artistene som sjarmerte og imponerte hele Norge med sine tolkninger av hverandres låter forrige vinter, før det blir en ny sesong på nyåret.

Julaften kan du blant annet se hvordan julefeiringen foregikk i «Astrid Lindsgrens jul» kl 15:30, med stemningsfulle og morsomme gjensyn fra åtte av Astrid Lindgrens kjente og kjære filmer. Og, tradisjonen tro, «Nidarosdomens gutterkor synger julen inn» på TV 2 klokken 18.

Tredje juledag kl 19, starter vi en dokumentarserie i tre deler, om "Alaskas bjørner". I byen Anchorage i Alaska er både bjørnene og menneskene vant til å leve tett på hverandre, og biolog Chris Morgan tar oss med inn i bjørnens eventyrrike. Blant programmene som går som normalt i romjulen er finale i "Komiker i arbeid", "Villdyrlegen" og "En bit av Norge".

Julens filmer

Det er ingen jul på TV 2 uten film, med kjente titler og julefilmer for hele familien både på dagtid og kveldstid. Vi fortsetter vår populære juletradisjon på lillejulaften med «Alene hjemme» kl. 21:45, denne gang etterfulgt av filmen. «Julenissen». Og på første juledag blir det selvfølgelig «Flåklypa Grand Prix» kl 19:30. Etter nyhetene kjører vi i gang den romantiske storfilmen «Valentine’s Day», med alt som kan krype og gå av Hollywood-stjerner. Andre juledag er det duket for kritikerroste «The Departed».

Andre filmer som er å se i julen; «Alene hjemme", både 1, 2 og 3, «Avatar», «Valentine’s Day», «Istid 3», «Harry Potter og Halvblodsprinsen», «Til Huttetuenes land», «Flåklypa Grand Prix», «Miraklet på Manhattan» og actionklassikeren «Die Hard», 1 og 2.

For de små (og store)

TV 2 junior har vi intet mindre enn både premiere og verdenspremiere. Julaften klokken 08.30 kan norske barn for første gang bli kjent med den nydelige juleklassikeren «Snømannen» - en visuelt vakker og stillferdig film som regnes som et must for julestemningen for store og små i Storbritannia. Til jul er det også verdenspremiere på en ny versjon av den samme filmen, og denne verdenspremieren får du på TV 2 junior, i «Snømannen og snøhunden», første juledag klokken 08:30. Det blir også «Vennebyen - julespesial», og TV 2 junior sender fra 06 - 09 gjennom hele julen.

Hvit jul på Bliss

TV 2 Bliss garanterer i år en hvit jul – i alle fall for de som liker bryllup! Det blir brudereality, marsipankake-brudekjoler, bridezillas, romantiske filmer og I do’s og I don’t’s gjennom hele julen. Blant titlene kan vi nevne «My Fair Wedding», «I do over», «Say Yes to the Dress – Atlanta» og «Luksusbrudene».

Alternativ jul på Zebra

På TV 2 Zebra kan de som er lei av julen kose seg med en litt alternativ julefeiring. Lillejulaften blir det både «Die Hard 2» og Klovn-maraton. Julaften på dagtid blir det film- og tegnefilm, mens vi på kvelden sender Sorte Orms Julespesial, samt Bud Spencer og Terence Hill-maraton.

Første juledag blir det julespesial med de gale karakterene i Little Britain fra 19:30, før vi fortsetter med ny Klovn-maraton. Maraton blir det også med hele første sesong av serien Suits, fredag 28. og lørdag 29. desember på kveldstid.

TV 2s Filmkanal er klar med stor dose julefilmer og andre kjente titler både dag og natt, hele julen.

I førjulstiden

Årets julekalender på TV 2 er «Olsenbandens første kupp», mens på TV 2 Zebra blir det gjensyn med støveldance i «The Julekalender». I tillegg følger vi, tradisjonen tro, håndballjentene i Håndball-EM, forhåpentligvis frem til seier.

Mer innhold fra TV 2