GLEE

Glee er musikk, humor og masse glimt i øyet - rost av kritikerne og en hit hos amerikanerne.

Glee
Glee

Will Schuester (Matthew Morrison) er lærer på McKinley High School, hvor det meste dreier seg om sport. Skolens lille musikalkor, Glee Club, er fullstendig oversett, og står i fare for å legges ned. Når Will tar over som dirigent, er han fast bestemt på å børste støv av Glee-gjengen og gjenopprette klubbens glanstider.

Nerde-kor på sidelinjen

Problemet er bare at ingen av elevene er interessert i Glee. Og elevene som allerede er med, er alle nerder og outsidere; Overambisiøse Rachel (Lea Michele), rullestolbrukeren Arty (Kevin McHale), divaen Mercedes (Amber Riley), skaphomsen Kurt (Christ Colfer) og stammende Tina (Jenna Ushkowitz).

Men når Will tilfeldigvis overhører skolens mest populære fotballspiller, Finn (Cory Monteith), synge i dusjen, aner han en mulig fremtid for det lille koret.

Militant heiagjeng-trener

I spissen for sportsidoitene står den skrekkinngytende, beinharde og litt militære heiagjeng-treneren Sue Sylvester (Jane Lynch). Hun hater alt Glee står for, og liker dårlig at Will forsøker å snappe opp atletene hennes til koret

På hjemmebane sliter Will med en noe krevende kone, mens han på jobben har et godt øye til sin søte, men sterkt tvangsnevrose-rammede kollega, Emma (Jayma Mays).

Musikal-komedie med snert

Med sine forrykende musikk-opptredener, litt annerledes karakterer og et fengende soundtrack har Glee allerede blitt en popkulturell hit i USA. Både voksne og unge amerikanere har trykket seriens kombinasjon av musikk, drama og humor til sitt bryst.

De fleste skuespillerne i serien er ekte talenter hentet fra teaterscenen, og Glee-gjengens versjon av Journeys "Don't stop believing" solgte til gull på Itunes. Flere av skuespillerne planlegger nå egne cd-utgivelser. Seriens produsent, Ryan Murphy, er mannen bak Nip/Tuck og ungdomsserien Popular.

"Glee" har nå en foreløpig pause fra skjermen mens vi venter på sesong 2.

Mer innhold fra TV 2