Når du bruker TV 2s tjenester lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data på din enhet (for eksempel din mobil). Cookies er tekstfiler som lagres lokalt i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester.

Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk og for å forbedre våre tjenester.

I tillegg bruker vi lokalt lagrete data fra tredjeparter for å måle og analysere trafikk på nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

Eksempel: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker TV 2 Sumo.

Nødvendige innstillinger

Noe lokal lagring av data er nødvendig og påkrevd for at du skal kunne navigere på våre tjenester. Disse dataene kan inneholde informasjon om dine innstillinger og fortelle oss hvordan våre tjenester skal presenteres i din nettleser.

Funksjonsforbedring

Vi bruker lokal lagring av data for å forbedre funksjonen på våre tjenester. Denne typen lokalt lagrede data inneholder dine innstillinger, slik at du ikke trenger å stille de inn på nytt hver gang du besøker TV 2s tjenester. Det gjør for eksempel at du ikke trenger å fylle inn brukernavn og passord hver gang du skal logge inn i TV 2 Sumo.

Analyse

Vi benytter ulike måleverktøy som gir oss statistikk og analyser på våre tjenester. Disse verktøyene genererer lokalt lagrede data slik at vi kan gjenkjenne din nettleser og vite hvor ofte du besøker siden vår. Dataene gir oss også mulighet til å ha oversikt over hvor mange besøkende vi har og hvordan disse bruker våre tjenester, slik at vi kan tilpasse og forbedre dem.

Annonsering

Vi bruker lokal lagring av data i tilknytning til annonsering. Dataene lar oss og våre samarbeidspartnere vite om en annonse har blitt vist, hvor mange ganger den har blitt vist og i hvilken seksjon den har blitt vist. I tilknytning til annonsering brukes også lokal lagring for å målrette annonsering. For eksempel kan vi vise deg annonser om reiser dersom du nylig har besøkt nettsiden til en turoperatør. Denne typen informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data. De lagrer informasjon om hva du ser på vår side, men ikke om hvem du er.

I TV 2 har vi retningslinjer som regulerer hvordan våre annonsører får lov til å bruke lokal lagring av data.

Vi setter også lokalt lagrete data på andre nettsider vi annonserer på, og heller ikke her kan dataene vi samler knyttes direkte til deg. Hvis du får slike data lagret lokalt, kan vi bruke den til å identifisere at du har vært på en side, før du besøkte TV2.no. Da kan vi målrette vår annonsering basert på denne informasjonen.

Tredjepartsannonsering

Som på andre kommersielle nettsteder, finner du også på TV 2s tjenester annonser som leveres av andre annonsenettverk. Noen av disse bruker sin egen lokale lagring av data til å måle hvor mange brukere som har sett en annonse eller hvor mange som har sett en annonse mer enn én gang. Heller ikke her kan dataene som samles knyttes direkte til deg.

TV 2s tjenester har ikke mulighet til å lese informasjon fra slike tredjeparters data. Men våre retningslinjer gjelder for all data som samles inn på våre sider.

Det kan hende disse selskapene benytter sin egen lokale lagring av data til å målrette annonser mot deg på andre nettsider, basert på ditt besøk på TV2.no.

Annonser fra andre nettverk

TV 2 viser også annonser fra andre annonsenettverk. Dersom du ikke ønsker å se denne typen annonser, kan du velge å sette innstillingene i nettleseren din slik at du ikke vil se dem mer. EU har laget nettsiden youronlinechoices.com hvor du kan slå av personalisering hos disse nettverkene.

Oversikt over informasjonskapsler

Type/primærformål Leverandør Informasjonskapsel
Analyse Linkpulse _lp4_c, lp4_u
TNS i00, tns_nip_panel_gallup, srp
Norstat ARRAffinity
Tealium utag_main
ComScore UID, UIDR
Webtrends WT_FPC
Google Analytics __utma, __utmz, __utmc, __utmt, _ga, _gat, _gat_UA-8408970-4, _gat_UA-8408970-5, _gat_UA-8408970-14, _gid, _gat_projectTracker, _gat_siteTracker, _usrp_lq
NewRelic ei_client_id, login_service_login_newrelic_com_tokens, __ar_v4, _mkto_trk, intercom-id-cyym0u3i, __qca,_ga, intercom-lou-cyym0u3i, TSNGUID, ajs_user_id, optimizelyEndUserId, ajs_anonymous_id, ajs_group_id, JSESSIONID
Annonsering Schibsted  _pulse2data, _pulse2env, cis-jwe
Adform adtrc, CM, CM14, DigiTrust.v1.identity, TPC, uid
AppNexus icu, uuid2, usersync
Doubleclick DSID, IDE, __gads
Userreport __bpn_uid, __ur_dc, __ur_i
Funksjonelle
(brukerinnstillinger osv.)
TV 2 _sumo2_1_session, JSESSIONID, jsession, rememberMe, refresh_user, referrer, abgroup, tv2samtykke, elbilertest, garasjenMin2, lbtv2, tv2vC, location
Sosiale medier Facebook Act, c_user, csm, datr, fr, lu, m_user, p, presence, S, xs
Uklassifisert   _fbp, _gcl_au