PODKAST: Onsdag slippes to episoder av den nye Podkasten Baneheia.
PODKAST: Onsdag slippes to episoder av den nye Podkasten Baneheia. Foto: NTB Scanpix/Lise Åserud

Podkast: Baneheia

En podkast laget av Lyder Produksjoner for TV 2.

19. mai år 2000 blir to jenter voldtatt og drept i badeparadiset Baneheia rett utenfor Kristiansand sentrum. Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen blir funnet skyldige.

I dag, 19 år senere, har Andersen sonet ferdig dommen, mens Kristiansen fortsatt sitter inne på forvaring. Han nekter fremdeles all skyld. Advokaten til Viggo Kristiansen mener at det finnes nye bevis og for syvende gang skal nå gjenopptakelseskommisjonen avgjøre om saken bør gjenåpnes eller ikke.

Du kan spille av episodene på iTunes, Spotify eller Acast.

Episode 1: Forbrytelsen

Den 19. mai år 2000 meldes to jenter savnet i turområdet Baneheia rett utenfor Kristiansand sentrum. Politiet og hundrevis av frivillige leter. To dager senere blir de to jentene funnet drept.

Episode 2: Etterforskningen

Politiet starter arbeidet med å finne ut hvem som står bak dobbeldrapet i Baneheia. Etterforskningen skal bli en av de mest omfattende i norgeshistorien og ender med pågripelse av to kamerater fra Eg.

Episode 3: Vennskapet

Den 19. mai år 2000 meldes to jenter savnet i turområdet Baneheia rett utenfor Kristiansand sentrum. Politiet og hundrevis av frivillige leter. To dager senere blir de to jentene funnet drept.

Episode 4: Forklaringene

Jan Helge Andersen tilstår mens Viggo Kristiansen nekter all skyld. De har to helt forskjellige forklaringer på hva som skjedde i Baneheia. En av dem må lyve.

Episode 5: Rettssaken

På en av de siste dagene i rettsaken dukker det opp et nytt bevis i saken, Et bevis som fremdeles i dag blir tolket og diskutert og som blir et av de viktisgte punktene gjenopptakelseskommisjonen må undersøke, når de skal vurdere om saken skal gjenåpnes eller ikke.

Episode 6: Etter dommen

Seks ganger har Viggo Kristiansen prøvd å få saken gjenopptatt. Seks ganger har gjenopptakelseskommisjonen sagt nei. Er det nye bevis i saken nå som gjør at saken vurderes annerledes av kommisjonen når de nå for syvende gang skal vurdere om saken bør gjenåpnes eller ikke?