
Ingen hotell- og restaurantstreik
Partene ble enige om et forslag litt etter klokka åtte torsdag morgen.
Løsningsforslaget går til uravstemning onsdag 9. mai blant Fellesforbundets medlemmer.
– Jeg er veldig glad for at vi kom fram til et resultat. Resultatet har blitt bra, spesielt for medlemmer med lang ansiennitet. Men vi kunne nok tenkt oss et noe større tillegg for de med lavest ansiennitet, sier forhandlingsleder i Fellesforbundet, Clas Delp.
– Minstelønnssatsene det vanskeligste
Han betegner heving av minstelønnssatsene som det vanskeligste kravet i meklingen.
– Tilleggene på satsene varierer for medlemmer med fagbrev fra 5,81 kroner til 9,81 kroner, mens satsene for de uten fagbrev er mellom 4,81 kroner og 8,81 kroner. Satser for ungdom øker med 3,75 kroner per time. I og med at de fleste lønnes etter minstelønnssatsene, innebærer hevingen god lønnsøkning for medlemmene, sier Delp.
– I tillegg har vi fått innfridd alle felleskravene fra frontfagene inkludert pappapermisjon og bestemmelsene for innleide og vikarbyråene, sier han.
Han legger til at forbundet i tillegg har fått innfridd alle felleskravene fra frontfagene inkludert to uker lønnet pappapermisjon og bestemmelsene for innleide og vikarbyråene
Streik kunne ha rammet 200 steder
200 serveringssteder og hoteller i Rogaland, Hordaland og Trøndelag kunne ha blitt rammet av streik fra torsdag, dersom partene ikke hadde blitt enige.
– Vi har ønsket å gi en anerkjennelse til arbeidstakere som har valgt å satse på reiselivsbransjen. Derfor har vi strukket oss langt, til tross for at reiselivet i distriktene sliter, sier forhandlingsleder i NHO Reiseliv, Jostein Hansen, i en pressemelding.
(©NTB)