Her jages inntrengeren av 83-åringen

ÅSTED NORGE: Ellen-Karine står på badet da hun plutselig oppdager en fremmed mann. Det blir starten på en ellevill jakt gjennom Drøbaks gater.

Mandag 5. september kommer Ellen-Karine hjem fra en handletur i Drøbak sentrum. Hun går på badet da hun plutselig hører en lyd inne i huset. En fremmed mann står i trappen hennes.

– Jeg fikk fort på meg olabuksene og kom meg halvveis ut døren, sier 83-åringen som ikke ønsker etternavnet på trykk.

I videoen over kan du se hvordan hun får tak i mannens mobiltelefon og prøver å kaste den vekk, for å få han ut av huset. Det blir starten på en jakt.

Se videoen øverst i saken eller hele saken i Åsted Norge på TV 2 Play

– Han kunne ha slått meg i bakken, men heldigvis er jeg nokså sterk, sier hun.

Etter å ha jaget mannen ut av huset og oppover gatene i Drøbak kommer mannen seg unna. Han fikk ikke med seg noen verdigjenstander fra huset.

– Fortjener skryt

Politiet advarer mot å gå i noen form for konfrontasjon med innbruddstyver, men i mandagens sending av Åsted Norge gir bistandsadvokat, Kristin Fagerheim Hammervik, skryt likevel.

– Hun fortjener en hederspris for heltemodig innsats, sier Hammervik.

Hun oppfordrer likevel til å ta kontakt med politi, dersom man skulle befinne seg i en situasjon der man står fjes til fjes med en innbruddstyv.

Identifisert på Åsted Norge

Det er ikke bare i Drøbak mannen har lusket rundt bolighus. Også i Asker ble mannen fanget opp av et overvåkningskamera montert på en inngangsdør. Litt senere møtte huseier på en innbruddstyv inne i huset. Herfra ble det borttatt verdigjenstander til en verdi av opp mot 200 000 kroner.

Mannen ble etterlyst på Åsted Norge 10. oktober og identifisert dagen etter. Politiet vet imidlertid ikke hvor han befinner seg.