KLAR TALE: Ukrainas president er ikke nådig når han uttaler seg om presidenten i nabolandet. Foto: STR / NTB.
KLAR TALE: Ukrainas president er ikke nådig når han uttaler seg om presidenten i nabolandet. Foto: STR / NTB.

Zelenskyj: – Putin vil drukne Ukraina i blod

Putins TV-tale har fått Volodymyr Zelenskyj til å reagere.

I et eksklusivt intervju med den tyske nettavisen Bild, kommer Ukrainas president med nye oppsiktsvekkende uttalelser onsdag.

– Han ønsker å drukne Ukraina i blod, men også i blodet til sine egne soldater, sier Zelenskyj om Vladimir Putin.

Stormobilisering

Tidligere samme dag holdt Russlands president Putin en tale til det russiske folket, hvor han annonserte en delvis mobilisering i landet.

I forbindelse med annonseringen varslet forsvarsminister Sergej Sjojgu at 300.000 personer i reservestyrkene skal mobiliseres.

I TV-talen kunngjorde presidenten fire folkeavstemninger i russisk okkuperte området i Ukraina, og Putin kom i tillegg med trusler med bruk av atomvåpen mot Vesten.

– Jeg tror ikke han kommer til å bruke slike våpen. Jeg tror ikke verden vil la ham bruke slike våpen. Men vi kan ikke se inn i hodet hans, det finnes en risiko, sier Zelenskyj til den tyske avisa.

– Har mobilisert i en måned

Den ukrainske presidenten nekter imidlertid for at han har sett talen til Putin.

– Putin har allerede utført den delvise mobiliseringen. Våre etterretningstjenester og våre allierte har allerede sagt det. Han har mobilisert den siste måneden, sier presidenten.

Zelenskyj er tydelig på at han tror Russland vil få problemer med å rekruttere så mange nye soldater og at landet mangler store mengder utstyr.