SØKER ASSISTENT: Parautøver Salum Kashafali holdt ikke tilbake på humoren da han skulle skrive en stillingsannonse. Foto: Skjermdump stendi.no
SØKER ASSISTENT: Parautøver Salum Kashafali holdt ikke tilbake på humoren da han skulle skrive en stillingsannonse. Foto: Skjermdump stendi.no
Gøyal stillingsannonse

– Trenger deg som kan stoppe meg når jeg uvitende går inn på kvinnetoalettet

Den humoristiske stillingsannonsen til verdensmesteren har fått god respons. – Det har vært en del søkere allerede, sier Salum Kashafali.

Parautøver og sprinter Salum Kashafali (29) har oppnådd mye. Blant annet har han tatt gull i både EM, VM og Paralympics i sprintløp.

Men nå ber den nesten blinde friidrettsutøveren om hjelp:

«Kem du e, og kor du kommer fra vet eg ikkje, eg leiter som kjent i blinde,» skriver Kashafali i stillingsannonsen via Stendi.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

– Mye sannhet i det

Sprinteren, som ble født i Kongo men bor i Bergen, søker etter flere BPA-assistenter. Målet er at de skal hjelpe han med hverdagslige gjøremål som å handle i butikken, lage mat, hjelpe han til og fra trening og navigere rundt på nye steder.

– Trening er det letteste i livet mitt, men alt det andre tar mye tid, sier Kashafali til TV 2.

GULLGUTT: Salum Kashafali tok gull under Paralympics 2020 i Tokyo. Foto: Eugene Hoshiko / AP Photo
GULLGUTT: Salum Kashafali tok gull under Paralympics 2020 i Tokyo. Foto: Eugene Hoshiko / AP Photo

Videre i annonsen skriver Kashafali:

«Eg trenger deg som kan stoppe meg i tide dersom du ser at eg uvitende er på vei inn på kvinnetoalettet på flyplassen, eller kan forhindre at eg blir overkjørt av trikken før eg har fått realisert drømmen om OL-gull i Paris.»

Den humoristiske tonen har 29-åringen valgt bevisst:

– Jeg ville at det skulle være morsomt og appellerende til joviale mennesker. Folk som leser annonsen skal tenke at jeg ikke tar meg selv så høytidelig, sier Kashafali til TV 2.

Til tross for en annonse med humoristiske scenarioer, kan han fortelle at mye faktisk er basert på tidligere hendelser:

Hva er BPA-assistent?

BPA står for brukerstyrt personlig assistanse.

Formålet med BPA er å gi personer med stort hjelpebehov større frihet til å styre tjenestene og hverdagen selv.

Personer under 67 år, som har behov for bistand ut over to år, og mer enn 32 timer per uke har rett til BPA.

Det er brukeren selv, eventuelt med bistand, som organiserer og leder arbeidet assistentene utfører.

Kilde: helsenorge.no

– Jeg har gått inn på dametoalettet utallige ganger – det er ikke noe nytt. Så det er mye sannhet i det jeg skriver, selv om det er morsomt.

Videre i annonsen skriver sprinteren at han også ser etter noen som kan tilberede varm mat uten å få annen grads forbrenning, en som kan sjekke at han ikke forlater hjemmet med hybelkaniner i håret og som passer på at han ikke møter i TV-studio med fjorårets julemiddag på slipset.

Bruker kontraster og farger

Verdensmesteren er 98 prosent blind, og kan ikke se det som er mer enn to til tre meter unna.

– Jeg bruker kontraster og farger for å komme rundt. Jeg har litt sidesyn og må bruke det ofte, men da blir man fort sliten, forklarer han.

Kashafali har aldri hatt assistenter før. Først da han kom i kontakt med omsorgsaktøren Stendi, fikk han vite at han hadde rett på assistenter.

– De skjønte ikke hvordan jeg klarte meg i hverdagen. Det er overveldende å få muligheten til å få BPA, sier han.

29-åringen er glad for at Stendi kunne hjelpe ham til å gjøre prosessen lettere og bedre.

Tidligere har han fått hverdagen til å gå rundt ved å gjøre ting selv, eller få hjelp av venner og familie. Nå vil det bli en lettelse å få hjelp:

– Jeg er en sta person som vil gjøre alt selv, men da blir det mer slitsomt. Jeg ønsker også at venner skal være venner, og familie skal være familie, understreker han.

Responsen på annonsen har vært bra, og Kashafali kan fortelle at flere har søkt allerede. Han avslutter også stillingsutlysningen like morsomt som han startet den:

«Send meg en søknad, og fortell meg kem du e, da eg dessverre ikkje e klarsynt. Så starter vi med en blind date.»