Frankrike:

Spiste levende mus på fadderfest

Nå har en dyrevernorganisasjon i Frankrike anmeldt saken.

VEDDEMÅL: Et veddemål under en fest gikk ikke helt som elevene hadde sett for seg, da en mus ble spist levende. Foto: TOM GANNAM / AP
VEDDEMÅL: Et veddemål under en fest gikk ikke helt som elevene hadde sett for seg, da en mus ble spist levende. Foto: TOM GANNAM / AP

En video av en tenåringsgutt som tygger og spiser en levende mus til den dør har gått viralt på sosiale medier den siste tiden.

Ifølge France 3 regions fant hendelsen sted under en integreringskveld, som kan minne om en slags fadderfest, ved en prestisjefylt skole i Marseille i Frankrike.

Veddemål som gikk galt

Det franske mediet har snakket med flere av elevene som var til stede under festen.

De forteller at hendelsen skjedde tidligere i september.

Eleven i videoen fikk et veddemål om å putte musen i munnen, men han endte til slutt opp med å tygge den i hjel foran vennene sine.

Musen skal ha tilhørt en annen elev som var på festen, og det var hennes kjæledyr.

Har anmeldt

Dyrevernorganisasjonen Fondation 30 Millions d'Amis, som på norsk blir 30 millioner venner-organisasjonen, fikk etter hvert videoen tilsendt.

Nå melder de på sine hjemmesider at de har anmeldt hendelsen for grov mishandling som førte til at dyret døde.

– Med disse videoene av dyremishandling er vi vitne til en «trivialisering» av lidelse, uttaler organisasjonen, som også understreker at hendelsen ikke er akseptabel.

Rektor ved elevenes skole har ikke ønsket å kommentere saken ettersom hendelsen fant sted under en «drikkekveld utenfor skolen.»

Rektoren definerer likevel det hele som en «sjokkerende affære».