TILTALT: En av sjåførene til den danske statsministeren måtte i retten, og er tiltalt blant annet for ulovlig bruk av statsministerens bil. Foto: Politiet.dk
TILTALT: En av sjåførene til den danske statsministeren måtte i retten, og er tiltalt blant annet for ulovlig bruk av statsministerens bil. Foto: Politiet.dk

Sjåfør hadde sex i statsministerens bil

Sjåførens (42) dater kunne i verste fall ha utgjort en sikkerhetsrisiko, ettersom ingen av kvinnene ble sikkerhetsklarert på forhånd.

En av sjåførene til den danske statsministeren skal ha invitert ti kvinner på date med private kjøreturer i statsministerens bil.

Den 42 år gamle sjåføren er nå tiltalt for å ha misbrukt sin stilling, og brukt statsministerens bil til sitt private datingliv.

Det skriver danske TV 2.

Sex i baksetet

Ifølge tiltalen skal mannen også ha invitert en av kvinnene i baksetet i statsminister-bilen, hvor kvinnen innledet et seksuelt forhold til sjåføren.

Hyrdestunden i baksetet skal ha vart i cirka 20 minutter, og hendelsen fant sted i juni i fjor.

Tiltalen sier også at han skal ha planlagt møtet «for det ene formål å innhente og fortsette et privat forhold» med kvinnen.

Det kommer frem at sjåførens handlinger kunne ha utgjort en sikkerhetsrisiko, ettersom ingen av kvinnene ble sikkerhetsklarert på forhånd.

– Det er tatt ut tiltale for misbruk av betrodd stilling, tyveri av tjenestekjøretøy og tjenesteforsømmelse, sier spesialadvokat for København politi, Søren Harbo, til danske TV 2.

Nekter straffeskyld

Politiet forteller at bruken av statsministeren kjøretøy går helt tilbake til desember 2015.

I perioden det er snakk om, er det Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) som har vært statsministere. Frederiksen er fortsatt statsminister i Danmark i dag.

Ifølge danske TV 2 ønsker ikke Frederiksen og Rasmussen å uttale seg om saken.

Mannen skal ha kjørt noen av kvinnene til og fra ulike spisesteder, mens ved tre av tilfellene skal 42-åringen har kjørt lengre turer sammen med kvinnene.

Tiltalen omfatter også to voldtektssaker, som ikke er knyttet til statsrådens bil.

Sjåføren nekter straffeskyld for hendelsene han er tiltalt for.