Hasbulla Magomedov:

Internettfenomenet: – Håper ingen utnytter han

Hasbulla Magomedov har tatt verden med storm, men hvem er han egentlig?

GÅR VIRALT: Bildene av Hasbulla Magomedov har gått viralt. Foto: Instagram
GÅR VIRALT: Bildene av Hasbulla Magomedov har gått viralt. Foto: Instagram

Hasbulla Magomedov har skapt stor interesse i sosiale medier, hvor han har opparbeidet seg over syv millioner følgere på Instagram.

Internettfenomenet kommer fra Dagestan, som er en av Russlands republikker. Han er 20 år gammel, til tross for hans unge utseende og lyse stemme. Ifølge flere utenlandske medier skal han være én meter høy.

Den massive interessen startet da Magomedov begynte å publisere innhold på sosiale medier under pandemien. Siden den gang har bilder og videoer av 20-åringen gått viralt.

Ifølge livsstilsmagasinet Man of Many lider Magomedov av veksthormonmangel (Growth Hormone Deficiency), eller kortvoksthet.

REISER: Hasbulla Magomedov er ofte ute og reiser til luksuriøse steder rundt om i verden. Foto: Instagram
REISER: Hasbulla Magomedov er ofte ute og reiser til luksuriøse steder rundt om i verden. Foto: Instagram

Håper ingen utnytter han

Omdømmeekspert og professor ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI, Peggy Simcic Brønn, tror at Magomedov kan komme langt hvis han ønsker det.

– Han er et internettfenomen, og han har brukt situasjonen til å bygge opp en stor profil i sosiale medier, sier Brønn til TV 2.

BLITT VERDENSKJENT: Brønn tror Magomedov har blitt et stort navn fordi han har funnet sin vei, og utnyttet det til å få mye oppmerksomhet. Foto: Privat
BLITT VERDENSKJENT: Brønn tror Magomedov har blitt et stort navn fordi han har funnet sin vei, og utnyttet det til å få mye oppmerksomhet. Foto: Privat

Brønn håper også at ingen utnytter 20-åringen.

– Han har definitivt profesjonell hjelp, men jeg håper ingen utnytter han for penger. Det kan være utfordrende å finne ut av, med tanke på hvor han kommer fra, sier Brønn.

Våpenlidenskap

20-åringen har ikke vært den letteste personen å få i tale for pressen. I det mange omtaler som hans første ordentlige intervju med Barstool Sports, forteller han om sin store bilinteresse, sin kjærlighet for katter, og sin lidenskap for våpen.

– Våpenlidenskapen min begynte da jeg ble berømt. Da pleide jeg å ha på meg en kniv. Så lenge du ikke kødder med meg, kødder jeg ikke med deg, sa han i intervjuet og la til:

– Jeg bærer ikke lenger kniv. Nå har jeg kompisene mine med meg, og jeg er tryggere med de rundt meg. I tillegg kan jeg bokse og slåss, så hvis noen prøver seg skal jeg vise hva jeg kan.

I intervjuet forteller han også hvordan han vil tjene mye penger og hjelpe de som trenger det, i tillegg til at han ønsker å bli innenriksminister i Dagestan.

I en video som ble nylig ble publisert på Twitter, angriper Hasbulla en annen person med kniv. Det er ikke kjent om dette er iscenesatt eller ikke.

Signerte kontrakt med MMA-organisasjon

Magomedov blir ofte omtalt som «Mini-Khabib», etter at han parodierte MMA-stjernen Khabib Nurmagomedov (34) i en video. Mennene er fra samme land, og har i etterkant møtt hverandre ved flere anledninger.

I fjor delte Magomedov nyheten at han har signert kontrakt med UFC (Ultimate Fighting Championship). I bildeteksten skriver han:

– Jeg har offisielt signert kontrakt for å slåss i UFC!

Det er enda ikke bekreftet hva kontrakten går ut på, men det ser tilsynelatende ut som at det er en promoteringskontrakt, ettersom Magomedov har vært på en rekke ulike UFC-arrangementer den siste tiden.

Uetisk slåsskamp

Magomedov har hatt en offentlig splid med Abdu Rozik, som tilsynelatende lider av samme sykdom som Magomedov.

SLÅSSKAMP: På hver sin kant står mennene som lenge hadde snakket om en ordentlig kamp. Foto: Instagram
SLÅSSKAMP: På hver sin kant står mennene som lenge hadde snakket om en ordentlig kamp. Foto: Instagram

Rozik er en 19 år gammel artist fra Tadsjikistan, med over åtte millioner følgere på Instagram. Han har stor interesse for boksing, og det har lenge vært rykter om en slåsskamp mellom han og Magomedov.

Da sistnevnte ble intervjuet av Barstool Sports kom han med truende uttalelser.

– Kast oss i et rom, lås døren og én mann vil komme ut, mens den andre vil være liggende på gulvet. Jeg ser ingen andre løsninger enn å slå han, neste gang jeg ser han. Det er et løfte, sa Magomedov i intervjuet.

Det har vært amper stemning når rivalene har møttes, men en profesjonell slåsskamp i offentligheten ser ikke ut til å skje med det første.

Russlands idrettsforbund for kortvokste gikk hardt ut mot at en slik kamp skulle finne sted, og uttalte til den russiske nettavisen Gazeta at dette vil være uetisk. Det er flere utenlandske medier som har omtalt saken, blant andre Sportbible.

– Det er et show for å få folk til å le. Det er ingenting ved dette som er seriøst, og det er i alle fall ikke sport, sa lederen av idrettsforbundet Uliana Podpalnaya til den russiske avisen.