Hjerteskjærende bilde av Lviv-hund går viralt

– Jeg håper noen vil ta vare på den og holder den trygg, skriver en på Twitter om bildet.

RUINER: Her ligger hunden i det som trolig har vært dens hjem før et rakettangrep ødela huset torsdag morgen. Foto: Mykola Tys / AP
RUINER: Her ligger hunden i det som trolig har vært dens hjem før et rakettangrep ødela huset torsdag morgen. Foto: Mykola Tys / AP

Et bilde av en liten hund som ligger sammenkrøllet på ruinene til et hus, som har blitt ødelagt av et russisk missil, går viralt på sosiale medier.

Ifølge det ukrainske mediet Suspilne News døde eierne til hunden i et rakettangrep den 9. mars, hvor fem mennesker døde i Zolochiv-distriktet i Lviv.

Delt verden over

Hunden skal ha blitt observert i området haltende før den til slutt la seg ned på et støvdekket sengetøy, i det som en gang var familiens hjem, skriver The Daily Mail.

Bildet har nå blitt delt verden over:

«Dette er hjerteskjærende. Jeg håper noen vil ta vare på den og holder den trygg,» skriver en på Twitter.

«Det er dette krig gjør. Ingen vinner, det er bare grusomt,» skriver en annen.

Flere skriver at de synes angrepet er grusomt, og at de synes der er vanskelig å se bildet av hunden:

«Hjerteskjærende! Måtte Gud redde de menneskenes sjeler, og forhåpentligvis vil et god menneske ta vare på hunden!»

Flere angrep

Ifølge Suspilne News ble tre bolighus, tre biler, en garasje og flere uthus ødelagt i området Zolochiv. Blant de døde var det tre menn og to kvinner.

Angrepet i Lviv skjedde cirka 03:40 på morgenen. Det skal også ha skjedd flere angrep ved hjelp av missiler og droner flere steder i Ukraina.

Totalt er minst ni mennesker drept i angrepene som skjedde mens befolkningen sov.

Det nevnes ikke hva som skjedde videre med den lille hunden i ruinene, men en rekke bilder og videoer på sosiale medier viser at flere mennesker gikk bort til den og viste omsorg.