Foto: HANDOUT

Hevder hun er Madeleine McCann

Julia Wandelt (21) sier hun selv tror at hun er Madeleine McCann og går viralt i sosiale medier.

I 2007 forsvant britiske Madeleine McCann under en familieferie i Portugal.

Hun var tre år gammel da hun forsvant, og siden den gang har det florert i teorier og spekulasjoner om hva som egentlig skjedde med treåringen.

Forsvinningen skjedde mens McCann lå og sov med søskene sine på et hotellrom i første etasje. Foreldrene var ute og spiste med noen vennepar i nærheten da det hele skjedde.

Julia Wandelt er 21 år og bor i Polen.

Selv hevder hun at hun tror hun er den forsvunne jenta, og hun går nå viralt i sosiale medier med sine utsagn. På Instagram går hun under navnet @iammadeleinemccann, og videoene hennes fått flere millioner visninger.

Det er flere utenlandske medier som har omtalt saken, deriblant Mirror og Elle.

Onsdag 22. februar, to dager etter at TV 2 først omtalte denne saken, får TV 2 svar fra den offisielle «Find Madeleine»-nettsiden, hvor begge McCann-foreldrene er direktører. Det er kampanjekoordinator Megan Spencer som kommer med følgende uttalelse:

– McCann-familien vil ikke gjøre noen intervjuer med mindre Metropolitan Police ber om det.

DNA-test

På sosiale medier viser hun bilder og videoer av seg selv og den forsvunne jenta, hvor hun trekker frem flere likhetstrekk.

Wandelt viser blant annet frem et merke på øyet, lignende ansiktsform, ører, og lepper. Hun trekker også fram likhetstrekk med seg selv og foreldrene til McCann.

Hun hevder at foreldrene til McCann har sagt ja til å ta en DNA-test, men dette er ikke bekreftet av andre kilder. På sin Instagram-konto har Wandelt skrevet:

– Tusen takk for støtten! Kate og Gerry McCann har sagt ja til en DNA-test!

McCann-paret har så langt ikke kommentert eller omtalt saken offentlig i det hele tatt.

FORELDRENE: Madeleine McCanns foreldrene har i årevis kjempet for å få svar på hva som skjedde med datteren. Foto: Joe Giddens / NTB
FORELDRENE: Madeleine McCanns foreldrene har i årevis kjempet for å få svar på hva som skjedde med datteren. Foto: Joe Giddens / NTB

Hevder hun ble misbrukt

Wandelt hevder også å ha blitt misbrukt av en mann som barn. På Instagram har hun lagt ut et bilde av en politiskisse av en av de mistenkte i Madeleine-saken og skriver:

– Jeg kjenner igjen denne personen. Det ligner veldig på han som misbrukte meg.

21-åringen sier hun begynte å bruke sosiale medier etter at hun ikke ble trodd av politiet. Målet var å komme i kontakt med familien til McCann.

Wandelt får støtte fra flere i sosiale medier, hvor andre deler videoer og innlegg om henne.

Wandelt har på kort tid fått godt over en halv million følgere på Instagram. På TikTok har videoer av henne blitt sett flere millioner ganger.