Dette gjorde Isak (19) med de lange lokkene før militæret
Isak Haugedal Söderholm fra Klepp lot seg inspirere av lillebroren sin da han donerte det lange håret sitt.

Tirsdag dro Isak Haugedal Söderholm (19) fra Klepp til Oslo for å bli en del av musikktroppen i Hans Majestet Kongens Garde.
Ifølge Gardens hjemmeside må man klippe håret til en lengde på ni til tolv millimeter på toppen av hodet – da funker det dårlig med en hårlengde på 30 centimeter.
I stedet for å kaste de lange lokkene i søppelet, hadde Haugedal Söderholm en annen idé om hva han kunne gjøre.
Det var Jærbladet som først omtalte saken.
Ville donere til en god sak
Ettersom 19-åringen ikke har hatt noe i håret, og det var ganske friskt, sjekket han opp mulighetene for å donere håret sitt før han dro.
– Jeg tenkte at jeg heller kunne gi det til en god sak, for når du kommer inn i militæret pleier man å ta alt håret. Jeg ville ikke at det bare skulle bli kastet, sier Haugedal Söderholm til TV 2.

Rogalendingen håper at håret hans kan bli brukt til parykk for dem som er rammet av kreft og ikke har hår selv.
– Mange unge mister håret på grunn av cellegift – spesielt da har du nok lyst på hår. Jeg vet at jeg selv hadde hvert fall hatt lyst på det, forteller han.
Haugedal Söderholm begynte å spare til langt hår for seks år siden, og han har hatt langt hår de siste fire årene.
Inspirert av lillebror
Dette er ikke første gang noen i familien hans sparer til langt hår, for så å donere det bort.
I 2017 valgte 19-åringens lillebror, Tilo Isak Haugedal Söderholm (11), også å donere bort håret sitt. Da var han fire år.
Dette inspirerte storebroren til å gjøre det samme med sitt lange hår:

– Da vi snakket om at jeg måtte fjerne alt håret i militæret, snakket vi også om at han (lillebror) hadde gjort det samme, forteller rogalendingen og legger til:
– Så jeg tenkte: Hvorfor ikke gjøre det samme når jeg uansett må ta alt?
Haugedal Söderholm er spent på å bli en del av rekrutten og musikktroppen i Garden hvor han skal spille på eufonium, som han beskriver som en liten tuba.
– Jeg gleder meg kjempemye. Jeg ville ikke gå et år uten å spille, for jeg vil drive med musikk etterpå. Så jeg så på det som en mulighet til å holde spillingen ved like, om ikke å bli enda bedre, sier han til TV 2.
