ONSDAG: Volodymyr Zelenskyj er fotorgafert blant ukrainske soldater onsdag 14. september, da han besøkte Izyum i Kharkiv-regionen. Bildet er tatt av ukrainske myndigheter.
ONSDAG: Volodymyr Zelenskyj er fotorgafert blant ukrainske soldater onsdag 14. september, da han besøkte Izyum i Kharkiv-regionen. Bildet er tatt av ukrainske myndigheter. Foto: Handout / AP / NTB

Zelenskyj involvert i trafikkulykke

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var involvert i en bilulykke i Kyiv, men er ikke alvorlig skadd, ifølge talsmann Serhij Nykyforov.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiste i dag på et uvarslet besøk til de gjenerobrede områdene ved Kharkiv. Tidlig torsdag kolliderte bilen hans med et annet kjøretøy, skriver AP news.

Ingen alvorlige skader

Bilen skal ha vært på vei tilbake til Kyiv etter at Zelenskyj besøkte soldater i Izium.

Nykyforov skriver på Facebook at en bil kolliderte med Zelenskyjs bil og biler i presidentens eskorte. Zelenskyj ble undersøkt av lege på stedet, og ingen alvorlige skader ble oppdaget, heter det i innlegget. Han sier ikke hva slags mindre skader Zelenskyj kan ha blitt påført.

Sjåføren i den andre bilen skal ha fått førstehjelp fra Zelenskyjs team på stedet, og ble fraktet bort i ambulanse.

Saken vil bli etterforsket, heter det videre. ver natt legger Zelenskyj ut en videotale. Natt til torsdag kom talen ut sent, antakelig på grunn av ulykken, skriver nyhetsbyåret AP.

Ut mot angrep på sivile

Zelenskyj brukte onsdagen på å møte de som har opplevd russisk okkupasjon. Han dekorerte flere soldater som har befridd Balakliia-området.

I en videotale onsdag trakk han frem hvordan de sivile i området var rammet. Han pekte på de russiske angrepene på vann-forsyningene som noe som rammer sivile. Han hevder også at sivile har blitt utsatt for forbrytelser, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Vi samler allerede bevis for at okkupantene har begått drap, tortur og bortføringer, sa Zelenskyj.

Russland benekter å ha rettet angrep mot sivile mål, og Reuters kan ikke verifisere informasjonen om angrep på sivile.