Vurderer å granske torturanklager mot CIA

USAs justisminister Eric Holder vurderer å opprette et eget organ innen påtalemyndigheten som skal granske torturanklager mot etterretningstjesten CIA. Men andre folk i regjeringen skal være skeptiske.

Flere andre ledende medarbeidere av president Barack Obama vil helst ikke at dette spørsmålet tas opp igjen, skriver avisen Washington Post. De mener et slikt tiltak kan skygge for andre og viktigere sider av presidentens politikk.

- Å oppnevne en spesialetterforsker som skal granske angivelige overgrep i de mørkeste periodene av George W. Bushs regjeringstid, vil stride mot presidentens ønske om å se framover og ikke bakover. Dette er noe Obama ofte har sagt, skrev avisen søndag.

- Det hvite hus har greid å motstå forsøk fra demokrater i Kongressen på å få i stand en «sannhets- og forsoningskommisjon». Men det har fortsatt å komme påstander om mishandling av fanger, het det videre i artikkelen på Washington Posts nettsider.

Den angivelige torturen skal ha rammet personer som ble arrestert etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Om få uker skal USAs justisdepartement legge fram en rapport om papirer fra Bush-tiden der det skal ha blitt tatt til orde for brutale avhørsmetoder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2