Vietnam: 162 døde etter Ketsana

Tropestormen Ketsana har krevd 162 liv i Vietnam, og skadene på landets jordbruk er enorme. Oversvømte rismarker, døde husdyr og ødelagte fiskebåter ligger igjen etter uværets herjinger.

Tallet på døde etter den tropiske stormen Ketsanas herjinger i Vietnam er oppe i 162, opplyste landets myndigheter søndag. 13 personer er fortsatt savnet, mens 616 ble skadd i uværet som er det verste som har rammet landet på mange år.

- Årets avling må antakelig betraktes som tapt, sier FNs nødhjelpskoordinator Ugo Blanco. Til sammen er 16 provinser berørt, men de fleste omkomne er fra fiskeprovinsen Quang Ngai og fjellprovinsen Kon Tum.

Vietnam, som er verdens nest største eksportør av ris - etter Thailand - har fått mer enn 300.000 mål rismarker ødelagt i uværet. Ifølge Ugo Blanco må hjelpeorganisasjonene nå begynne å tenke på hvordan de skal få risbøndene satt i arbeid igjen.

På Filippinene er 300 omkommet i tropestormen Parma, mens 17 og 24 er døde i henholdsvis Kambodsja og Laos. Den filippinske regjeringen må tåle hard kritikk for å ha vært dårlig forberedt på katastrofen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2