Verden venter på Florencio

En hel verden ventet natt til onsdag på 31 år Florencio Avalos, den første av de 33 gruvearbeiderne som skal heises opp fra den chilenske gruva de har vært innesperret i de siste ti ukene.

Tobarnsfaren Avalos er nestleder for arbeidslaget som har sittet innesperret i den sammenraste gruva, og han beskrives som atletisk.

Hans skal ha vært en sentral organisator siden de 33 innesperrede gruvearbeiderne fikk kontakt med omverdenen, noe som trolig også forklarer hvorfor nettopp han ble valgt ut som førstemann.

- Jeg er sikker på at han ikke selv ønsker å være først. Han ville nok gjerne ha sett at de andre ble hentet opp før ham, sier onkelen Alberto Avalos som venter ved sjakten gruvearbeiderne skal heises opp gjennom.

Florencio Avalos' bror Renan er også å finne blant de innesperrede gruvearbeiderne, men han står langt nede på listen og må smøre seg med tålmodighet.

Når Avalaos har klatret ut av stålkapselen som skal bringe ham ut i dagen, er det 39 år gamle elektrikeren Mario Sepulveda sin tur. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2