Våt jul i Venezia

Det går mot en våt jul i Venezia. Halvparten av den italienske byen, som er berømt for sine kanaler, er oversvømt etter at tidevannet steg til unormale høyder.

Vannet fortsatte ikke å stige før det hadde nådd 143 centimeter over vanlig havnivå, fortalte lokale innbyggere onsdag. Dette er den høyeste vannstanden som er målt hittil i år, og skapte atskillige problemer i juleinnspurten.

Onsdag sto den berømte Markusplassen under vann, og flere problemer er i vente. Meteorologene advarer Venezias innbyggere om økende vind fra sør, noe som kan bidra til at vannet stiger enda mer og oversvømmer flere av byens mange historiske minnesmerker.

Venezianerne er langt fra uvant med slikt «aqua alta», som de kaller høyvannet. I begynnelsen av desember i fjor sto vannet 156 centimeter over normalt nivå, mens rekorden ble satt i november 1966 med 194 centimeter over normalen.

I Milano lenger vest i landet er flere hundre soldater sendt inn for å dirigere trafikk og hjelpe bilister etter snøstormer og iskulde tidligere denne uken. Rundt 600 mann svingte denne uken snøskyflene, opplyste forsvarsdepartementet i Roma. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2