- Våpenhvile i Libya

Libyas væpnede styrker har gitt en ny ordre om våpenhvile, ifølge en militærtalsmann. Alle enheter i styrkene får beskjed om å stanse kampene mot opprørerne i landet.

Våpenhvilen skulle være virksom fra klokka 21 lokal tid (klokka 20 norsk tid) søndag, sa talsmannen på en pressekonferanse i Libya. Han tilføyde at beslutningen om å stanse kampene ble tatt etter oppfordring fra Den afrikanske union AU.

Muammar Gaddafi og hans regime kunngjorde også fredag en våpenhvile, etter at FNs sikkerhetsråd godkjente utenlandsk intervensjon i Libya. Men Gaddafis styrker stanset likevel ikke angrepene mot de libyske opprørernes høyborg Benghazi.

- I samsvar med oppfordringen fra AU lørdag og med FN-resolusjonene nummer 1970 og 1973, har overkommandoen for de væpnede styrkene gitt ordre om en våpenhvile, sa den libyske talsmannen. Kunngjøringen kom mens angrepene mot Libya fortsatte.

Tidlig søndag kveld ble det hørt skyting fra tungt luftvernartilleri i den libyske hovedstaden Tripoli, meldte en av nyhetsbyrået Reuters' medarbeidere. Det ble også skutt med maskingeværer, het det i denne meldingen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2