Uvær skaper ferjetrøbbel

Kraftig vind på Nord-Jylland tvang tirsdag Color Line til å innstille noen avganger med hurtigferjene til Danmark. Bergensfjord måtte slepes til kai etter å ha slåss mot været i Hirtshals.

- Nordøstlig vind kommer rett inn i moloen. Det var ikke noen vits i å prøve å reise ned engang, sa linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no etter at hurtigferjene fra både Larvik og Kristiansand ble innstilt tirsdag.

Klokken 16.30 kunne imidlertid Kristiansandsbåten legge fra kai og sette kursen over Skagerrak. Med på ferden var blant annet 250 passasjerer som ble booket om fra en tidligere avgang.

I Hirtshals var vindhastigheten oppe i 20 meter per sekund i kastene tirsdag formiddag, og det ble rapportert om bølger på opptil 5 meter. Det skapte store problemer for Fjord Lines ferje Bergensfjord, som skulle lagt til kai klokken 8 tirsdag morgen. I stedet ble skipet og de 293 passasjerene liggende og stampe utenfor den danske havnebyen, skriver Jyllands-Posten. Drøyt ti timer på overtid ble båten slept til kai, men til en annen plass, som ikke kunne ta imot bilene om bord.

Rederiet har servert kaffe, åpnet buffeen og arrangert bingo for slitne passasjerer, som ifølge direktør Gert Balling har tatt ventingen på strak arm. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2