ØKER KAPASITETEN: Et fly fra flyselskapet Turkish Airlines skal til å lande på flyplassen i Nice i Frankrike.Foto: Erik Johansen / NTB
ØKER KAPASITETEN: Et fly fra flyselskapet Turkish Airlines skal til å lande på flyplassen i Nice i Frankrike.Foto: Erik Johansen / NTB Foto: Erik Johansen
Russerne rømmer landet:

Utsolgt for enveisbilletter til elleville priser

Etter varselet om delvis mobilisering av russiske reservestyrker er det stor etterspørsel etter billetter ut av landet. Direktefly til Tyrkia er fullbooket.

Dette gjelder flygninger i perioden fra og ut i helgen, opplyser to tyrkiske flyselskaper. Turkish Airlines øker kapasiteten torsdag og fredag og vurderer ekstraflygninger. Også Pegasus øker passasjerkapasiteten.

Mange russere undersøker nå muligheten for å forlate landet. I tillegg kontakter mange venner i utlandet, særlig i land der det ikke er visumplikt, forteller Eva Rapoport, som tilhører en organisasjon som hjelper russere som kommer til Tyrkia.

Rapoport anser at det er en mulighet for at Russland innfører et utreiseforbud i løpet av de nærmeste dagene.

Etter at Russlands president Vladimir Putin varslet en delvis mobilisering i landet - hvor de ønsker rundt 300.000 soldater, har et stort antall russere rømt fra landet.

Dette har igjen ført til elleville priser på flybilletter, ifølge Sky News.

For å reise fra Moskva til Istanbull eller Dubai, skal billettene ha ligger på rundt 9.000 euro, som tilsvarer over 90.000 norske kroner - bare en vei på økonomiklasse, skriver avisen.

(NTB / TV 2)