ANGREP AMBASSADEBIL: Dette bildet fra den syriske tv kanalen Addounia viser angrepet mot den amerikanske ambassadebilen i Damaskus. (Foto:  /Afp)
ANGREP AMBASSADEBIL: Dette bildet fra den syriske tv kanalen Addounia viser angrepet mot den amerikanske ambassadebilen i Damaskus. (Foto: /Afp)

USA reagerer sterkt på ambassadørangrep

Tilhengere av president Bashar al-Assad gikk til angrep på bilen til USAs ambassadør i Damaskus med stein og tomater.

– Vi fordømmer dette grunnløse angrepet på det sterkeste. Ambassadør Ford og hans medarbeidere utførte vanlig ambassadearbeid, og dette forsøket på å krenke våre diplomater med vold er fullt og helt utillatelig, sa utenriksminister Hillary Clinton torsdag.

Hun har allerede tatt saken opp med syriske myndigheter og fremmet krav om at Syria gjør alt for å beskytte amerikanske diplomater.

Skulle møte opposisjonspolitiker

Den amerikanske ambassadøren Robert Ford og flere andre diplomater ble torsdag omringet av sinte demonstranter i Damaskus idet de skulle møte en kjent opposisjonspolitiker, Hassan Abdelazim.

Abdelazim sier at rundt 100 demonstranter prøvde å bryte seg inn i kontorene hans uten å lykkes. Ambassadøren måtte vente i bygningen på hjelp fra sikkerhetsstyrkene.

– Oppfordrer til vold mot hæren

Samme dag anklaget det syriske utenriksdepartementet USA for å oppfordre «væpnede grupper» til voldshandlinger mot landets forsvar.

– Kommentarer fra amerikanske tjenestemenn er slående bevis for at USA oppfordrer væpnede grupper til å bruke vold mot den syriske hæren, sa en talsperson for utenriksdepartementet i Damaskus. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2