usa-pak-droneangrep - USA gjennomførte nytt droneangrep i Pakistan

Minst fire antatte opprørere ble drept i et amerikansk droneangrep vest i Pakistan i morgentimene lørdag, det tredje slike angrepet på en uke.

Angrepet var rettet mot et hus i utkanten av Miranshah, den største byen i stammeområdet Nord-Waziristan der Taliban og al-Qaida står sterkt.

– En amerikansk drone avfyrte to raketter mot huset og minst fire militante ble drept. Identiteten til de drepte er ikke kjent, opplyser en pakistansk sikkerhetskilde i området.

Torsdag ble ti mennesker drept av raketter avfyrt fra et førerøst amerikansk fly i det samme området.

Dagen før ble fire antatte opprørere drept i et tilsvarende droneangrep i utkanten av Miranshah.

President Asif Ali Zardari tok opp angrepene under sitt møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton på NATO-toppmøtet i Chicago forrige helg.

– Presidenten sa at Pakistan ønsker å finne en permanent løsning på drone-spørsmålet, ettersom det ikke bare krenker vår suverenitet, men pisker opp stemningen i folket som følge av at uskyldige sivile blir drept, sa en talsmann etter møtet.

Ifølge tankesmia The New America Foundation i Washington er opptil 2.700 mennesker drept i slike angrep i Pakistan de siste åtte årene.

Selv om USA er alene om å ha droner i området, var det først i januar i år at Obama offentlig bekreftet at det er amerikanerne som står bak angrepene på pakistansk jord.

USA fastholder sin rett til å likvidere antatte opprørere i Pakistan fordi de kan utgjøre en trussel mot amerikanere i Afghanistan. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2