usa-økonomi-eu-F - Obama vert for møte om eurokrisen

USAs president Barack Obama drøfter krisen i eurosonen med europeiske ledere. Presidentens motstandere advarer om økonomisk smittefare.

Obama hadde invitert europeerne til lunsj i Det hvite hus for å snakke om fellesvalutaens problemer mandag. På gjestelisten sto EUs president Herman Van Rompuy, EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso og utenrikssjef Catherine Ashton.

På amerikansk side skulle Obama selv, utenriksminister Hillary Clinton og finansminister Timothy Geithner delta. Den amerikanske presidenten har flere ganger gitt uttrykk for uro over krisen i eurosonen og det mange kaller famlende forsøk på å løse den.

– Jeg har vært dypt bekymret og jeg er det fortsatt. Jeg har en mistanke om at jeg vil være dypt bekymret i morgen og i neste uke også, sa Obama da han under et besøk i Australia tidligere denne måneden ble spurt om hva han mener om krisen.

Mange europeere mener på sin side at amerikanerne bør spare seg for å gi råd om hvordan EU skal rydde opp i sine problemer. De viser til at USAs egen økonomi sliter med så store problemer at det burde gi amerikanske politikere nok å gjøre. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2